ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Pinot Nero 2018 - Elena Walch
Elena Walch

PINOT NERO 2018 - ELENA WALCH

  Ιταλία / Alto Adige
€22,60
€19,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το Ιταλικό Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ζουμερό, φινετσάτο και φρουτώδες, είναι το κόκκινο κρασί που θες να συνοδεύει ρομαντικά δείπνα και ζεστά βράδια! Μας αρέσει πολύ γιατί έχει φίνες τανίνες, ζουμερό φρούτο και αλκοόλ όσο πρέπει. Επίσης με τα μάτια κλειστά καταλαβαίνεις πως είναι Pinot Noir και όσο να πεις, αυτό είναι και το ζητούμενο!

Το αγαπημένο πλέον οινοποιείο της Elena Walch, στο Alto Adige, με ιστορία ετών στην οινική παράδοση είναι ένα από τα κορυφαία της περιοχής, με εμμονή στην τελειότητα και τη φινέτσα. Το Pinot Nero είναι τρανό παράδειγμα του οράματος της Elena, δηλαδή ένα κρασί που φωνάζει από μακριά την καταγωγή αλλά και την ποικιλία του. Μετά την οινοποίηση, μέρος του μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια να ωριμάσει, ενώ το υπόλοιπο παραμένει στη δεξαμενή. Ο συνδυασμός δίνει πολύ ωραίο, ζουμερό φρούτο αλλά ταυτόχρονα ένα touch βανίλιας και καραμέλας που θα σε τρελαίνει!

Αν ψάχνεις ένα κόκκινο κρασί για ψάρι ή ένα κόκκινο κρασί που πίνεται μόνο του, μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό, λαμπερό ρουμπινί.

Μύτη κομψή με τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, φράουλα και μαρμελάδα framboise. Πικάντικες νύξεις κανέλας, αστεροειδή γλυκάνισου αλλά και δεντρολίβανου συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο, προς ελαφρύ, σώμα με αρώματα ζουμερού κερασιού, ώριμης φράουλας, framboise, κανέλας και πράσινου τσαγιού. Απολαυστικό τελείωμα που διαρκεί!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Ιταλία, Alto Adige
Ποικιλία Pinot Nero
Αρώματα κεράσι, φράουλα, μαρμελάδα framboise, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος, δεντρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NERO 2018 - ELENA WALCH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, pizza, αλλαντικά.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}