ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir Sonoma Coast 2020 - La Crema
La Crema Vinera

PINOT NOIR SONOMA COAST 2020 - LA CREMA

  Αμερική / California
€48,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Creme de la... Crema του Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το La Crema Pinot Noir Sonoma Coast 2020 είναι ένα Pinot Noir  με τον πληθωρικό χαρακτήρα της Καλιφόρνια αλλά συνδυασμένο με την φινέτσα της Sonoma Coast. Μας γοήτευσε το ζουμερό, ώριμο  κόκκινο φρούτο του, η εντυπωσιακή πολυπλοκότητά του και το φίνο στόμα του με τις βελούδινες ταννίνες και την ζωηρή οξύτητα.

Το οινοποιείο La Crema ιδρύθηκε το 1979 στην Καλιφόρνια με το όνομα La Crema Vinera, που σημαίνει «το καλύτερο του αμπελιού». Από τότε έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα οινοποιεία της περιοχής, με έμφαση στην παραγωγή Pinot Noir και Chardonnay που εκφράζουν τον χαρακτήρα των ψυχρών ακτών της Καλιφόρνια. Η φιλοσοφία του La Crema βασίζεται στην προσεκτική επιλογή σταφυλιών και στην ανάδειξη της καθαρής, εκφραστικής ταυτότητας κάθε περιοχής.

To La Crema Pinot Noir 2020 προέρχεται από σταφύλια Pinot Noir αμπελώνων που βρίσκονται στο Monterey και τη Sonoma Coast, δύο περιοχές που χαρακτηρίζονται από δροσερό κλίμα, με θαλάσσιες επιρροές. Τα σταφύλια επιλέγονται πολύ προσεκτικά με το χέρι, τα άγουρα ή υπερώριμα σταφύλια απομακρύνονται, ενώ μόνο όσα είναι στο καλύτερο στάδιο ωριμότητας συμμετέχουν στη ζύμωση, που γίνεται μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για τουλάχιστον 9 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου αποκτά πολυπλοκότητα και ισορροπία.

Αν αγαπάς το Pinot Noir τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το La Crema Pinot Noir Sonoma Coast 2020!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από κόκκινο και μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, cranberry, πάστα ελιάς, μόκα, μπαχάρι και κανέλα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ώριμες, μέτριες ταννίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Γεύσεις από κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μουρο, με νότες καφέ, σοκολάτας, γλυκόριζας και κανέλας που προσθέτουν έξτρα πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα κόκκινο και μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, cranberry, πάστα ελιάς, μόκα, μπαχάρι, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR SONOMA COAST 2020 - LA CREMA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με λαζάνια με μελιτζάνα και ricotta, φιλέτο μοσχαριού με κρέμα μανιταριού, mac n’ cheese με τρούφα.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}