ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir 2018 - Lapis Luna
Lapis Luna

PINOT NOIR 2018 - LAPIS LUNA

  Αμερική / California
€20,20
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Pinot Noir που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Lapis Luna Pinot Noir θα μπορούσε να είναι το μυστικό σύνθημα κάποιου prive μυστικιστικού club σε κάποιο στενάκι της California που σε μυεί σε απόκοσμες απολαύσεις. Η πραγαμτικότητα δεν απέχει και πολύ από αυτό αφού πρόκειται για ένα ζουμερό Pinot Noir που μπορεί να μυήσει και τους πιο δύσπιστους στα κρασιά του Νέου Κόσμου, με τον πληθωρικό χαρακτήρα του και την ασύλληπτη σχέσης ποιότητας τιμής που έχει.

Το Οινοποιείο Lapis Luna βρίσκεται στο Mendocino, στην North Coast της Carifornia. Το μότο τους είναι αυτό που τους ξεχωρίζει: παραδίδουμε μια τόσο σπάνια και εξαιρετική εμπειρία , όσο το μπλε φεγγάρι, με κάθε φιάλη. Υπάρχει μια έκφραση στα αγγλικά (once in a blue moon), που σημαίνει πως κάτι είναι εξαιρετικά μοναδικό και σπάνιο να συμβεί όσο και το μπλε φεγγάρι. Το μπλε φεγγάρι είναι η δεύτερη πανσέληνος μέσα στον ίδιο μήνα, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο μιας και το φεγγάρι γεμίζει κάθε 27 μέρες. Αφού κάναμε το μάθημα της αστρονομίας, πάμε τώρα στα καλά.

Το Pinot Noir Lapis Luna προέρχεται από επιλεγμένους κλώνους του Pinot Noir που προέρχονται από το Pommard. Μετά τον τρύγο τα σταφύλια περνούν μια πρώτη εκχύλιση για 3 μέρες και έπειτα υποβάλλονται σε κρυοεκχύλιση. Αυτό χαρίζει στο κρασί έντονο χρώμα, δομή αλλά παράλληλα εξασφαλίζει τη φρεσκάδα. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή και έπειτα ωριμάζει για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 10% των οποίων είναι καινούργια.

Το Lapis Luna Pinot Noir είναι ζουμερό, πικάντικο, με ωραίες τανίνες και μπόλικο φρούτο, θες κάτι άλλο;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα κερασιού, μαρμελάδας φράουλα, μούρου και σμέουρου. Νύξεις δέρματος, γλυκόριζας, πιπεριού, βανίλιας, καπνού και τσαγιού συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Μαρμελάδα σμέουρου, φράουλα, μαύρο κεράσι και μύρτιλο μπλέκονται με νότες βανίλιας, πιπεριού, κέδρου, τσαγιού, καπνού και κρέατος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,1%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα κεράσι, φράουλα, μούρο, σμέουρο, δέρμα, γλυκόριζα, πιπέρι, βανίλια, καπνός και τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR 2018 - LAPIS LUNA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μοσχαρίσιο carpaccio, amatriciana pasta, κολιός πλακί, πίτσα με brie και μανιτάρια

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}