ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rilancio 2019 - Κτήμα Καριπίδη
Κτήμα Καριπίδη

RILANCIO 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ

  Ελλάδα
€20,40
€17,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν το δοκιμάσεις, δεν το ξεχνάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Rilancio 2019 από το Κτήμα Καριπίδη είναι ένα κρασί που δείχνει πως δεν φτιάχτηκε τυχαία. Φρούτο που σχεδόν το δαγκώνεις, σώμα γεμάτο και οξύτητα που ισορροπεί τα πάντα, σε ένα κρασί που αρκεί να το δοκιμάσεις μια φορά για να το θυμάσαι για πάντα!

Το Κτήμα Καριπίδη βρίσκεται στα Βούναινα της Λάρισα και η ιστορία του ξεκίνησε το 1908.  Σήμερα στο οικογενειακό οινοποιείο καλλιεργούνται 300 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων ανάμεσα στα «μικρά βουνά», που λόγο τοποθεσίας δημιουργούν πολύ ευνοϊκές  συνθήκες για το αμπέλι και την ωρίμανση των σταφυλιών. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και βασίζεται στην ποιότητα και την αυθεντική έκφραση του τόπου, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, πράγμα που τελικά είναι πολύ ευδιάκριτο, μόλις το κρασί που παραχθεί από αυτή τη διαδικασία, φτάσει στο ποτήρι σου!

Από την επιλογή της κάθε ποικιλίας, τη χρήση ή όχι του βαρελιού και τον τρόπο οινοποίησης, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και με το Rilancio 2019, που ξεκίνησε από μια σκέψη των ανθρώπων του κτήματος Καριπίδη να φυτέψει την ιταλική ποικιλία Nebbiolo, στη Λάρισα. Και όχι μόνο πέτυχε, αλλά έδωσε και άριστα αποτελέσματα, που θα ζήλευαν και στο Piemonte! Το κρασί έμεινε για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε την ώρα που έπρεπε, για να δώσει ένα κρασί με πλούσιο σώμα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Αν όμως δεν κρατηθείς και το καταναλώσεις τώρα, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ρουμπινί με κεραμιδί ανταύγειες. Μεθυστικά αρώματα από φράουλα, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, κράνα, λεβάντα και κόκκινο τριαντάφυλλο, με νότες από γλυκάνισο, κανέλα και μπαχάρι.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και ζωηρές, ευχάριστες ταννίνες. Αρώματα από κόκκινα φρούτα, με μπαχαρώδεις νότες και διακριτικές νύξεις από βρεγμένα φύλλα, μανιτάρι και πιπέρι. Η επίγευση θυμίζει γλυκόριζα και έχει διάρκεια.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Θεσσαλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Φράουλα, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, κράνα, λεβάντα, κόκκινο τριαντάφυλλο, γλυκάνισος, κανέλα, μπαχάρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RILANCIO 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κοκκινιστό μοσχαράκι με παπαρδέλες, μοσχαρίσιες μπριζόλες με πουρέ γλυκοπατάτας και τραγανό μπέικον, ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}