To Rilancio 2019 από το Κτήμα Καριπίδη είναι ένα κρασί που δείχνει πως δεν φτιάχτηκε τυχαία. Φρούτο που σχεδόν το δαγκώνεις, σώμα γεμάτο και οξύτητα που ισορροπεί τα πάντα, σε ένα κρασί που αρκεί να το δοκιμάσεις μια φορά για να το θυμάσαι για πάντα!
Το Κτήμα Καριπίδη βρίσκεται στα Βούναινα της Λάρισα και η ιστορία του ξεκίνησε το 1908. Σήμερα στο οικογενειακό οινοποιείο καλλιεργούνται 300 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων ανάμεσα στα «μικρά βουνά», που λόγο τοποθεσίας δημιουργούν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για το αμπέλι και την ωρίμανση των σταφυλιών. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και βασίζεται στην ποιότητα και την αυθεντική έκφραση του τόπου, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, πράγμα που τελικά είναι πολύ ευδιάκριτο, μόλις το κρασί που παραχθεί από αυτή τη διαδικασία, φτάσει στο ποτήρι σου!
Από την επιλογή της κάθε ποικιλίας, τη χρήση ή όχι του βαρελιού και τον τρόπο οινοποίησης, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και με το Rilancio 2019, που ξεκίνησε από μια σκέψη των ανθρώπων του κτήματος Καριπίδη να φυτέψει την ιταλική ποικιλία Nebbiolo, στη Λάρισα. Και όχι μόνο πέτυχε, αλλά έδωσε και άριστα αποτελέσματα, που θα ζήλευαν και στο Piemonte! Το κρασί έμεινε για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε την ώρα που έπρεπε, για να δώσει ένα κρασί με πλούσιο σώμα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Αν όμως δεν κρατηθείς και το καταναλώσεις τώρα, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ!