ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosso di Montalcino DOC 2020 - Castello Romitorio
Castello Romitorio

ROSSO DI MONTALCINO DOC 2020 - CASTELLO ROMITORIO

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η απόλυτη ευκαιρία να γευτείς το μαγευτικό terroir του Montalcino, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Rosso di Montalcino Castello Romitorio είναι η απόλυτη ευκαιρία να γευτείς το μαγευτικό terroir του Montalcino, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία! Το κομψό κόκκινο φρούτο, σε συνδυασμό με την βυσσινάτη οξύτητα και τις μεταξένιες τανίνες θα σε κάνουν να το αγαπήσεις από την πρώτη γουλιά!

Το Rosso di Montalcino DOC θεσπίστηκε το 1983, έτσι ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να κυκλοφορούν και ένα πιο φρέσκο κρασί από τα ίδια αμπέλια. Το Rosso είναι το απολαυστικό και πιο φρουτώδες αδερφάκι του Brunello, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι υποδεέστερο! Είναι το κρασί που μπορείς να απολαύσεις πιο γρήγορα (χωρίς να περιμένεις χρόνια για να μαλακώσουν οι τανίνες του) και με περισσότερα πιάτα της Ιταλικής ή Μεσογειακής κουζίνας. Για εμάς, είναι το κρασί που θα θέλαμε να πίνουμε με μια πλούσια amatriciana ή μια ζουμερή pizza capricciosa.

Στο Castello Romitorio τα ξέρουν πολύ καλά όλα τα παραπάνω και βάζουν όλη τους την τέχνη για το Rosso di Montalcino Castello Romitorio. Το Sangiovese μαζεύεται με το χέρι, την κατάλληλη στιγμή και γίνεται προσεκτική διαλογή τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο. Το κρασί ζυμώνει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 10 μήνες.

Το αποτέλεσμα έχει τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας, υπογραμμισμένο από το terroir του Montalcino! Απλά υπέροχο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Rosso di Montalcino Castello Romitorio έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και κομψά αρώματα βύσσινου, κερασιού, φράουλας, λεβάντας, τριαντάφυλλου, βασιλικού, κέδρου, μοσχοκάρυδου και τομάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και μέτριες (+) αλλά δαντελωτές τανίνες. Ζουμερό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλο μπλέκονται με νότες λουλουδιών, βοτάνων και γλυκών μπαχαρικών.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, φράουλα, λεβάντα, τριαντάφυλλο, βασιλικός, κέδρος, μοσχοκάρυδο, τομάτα, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλο, λουλούδια, βότανα, γλυκά μπαχαρικά.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSSO DI MONTALCINO DOC 2020 - CASTELLO ROMITORIO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta amatriciana, μια ζουμερή pizza capricciosa ή παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}