ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sassicaia 2022 - Tenuta San Guido
€382,00
€333,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το εμβληματικό κόκκινο της Τοσκάνης με το δικό του DOC Appellation!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το όνομα Sassicaia Tenuta San Guido δεν χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κρασιά στον κόσμο και το μοναδικό στην Ιταλία που έχει αποκτήσει το δικό του DOC appellation (Bolgheri Sassicaia DOC). Η χρονιά του 2022 έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές: 97 pts από Suckling, Decanter και Robert Parker’s Wine Advocate, 95pts από Wine Spectator!

Πίσω από αυτό το κρασί-θρύλο βρίσκεται το οινοποιείο Tenuta San Guido, στην καρδιά της Τοσκάνης, στην περιοχή της Maremma. Εκεί, από τις αρχές της δεκαετίας του 1940, ο Mario Incisa della Rocchetta ξεκίνησε ένα τολμηρό πείραμα: να δημιουργήσει ένα ιταλικό κρασί που θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στα μεγάλα Bordeaux. Το αποτέλεσμα ήταν η Sassicaia – ένα κρασί που άλλαξε για πάντα την ιστορία του ιταλικού κρασιού.

Η Sassicaia 2022 Tenuta San Guido είναι η επιτομή αυτής της ιστορίας. Μια φιάλη συλλεκτική, εντυπωσιακή, που αποτυπώνει την ουσία της Τοσκάνης και την τελειότητα της οινοποίησης. Η χρονιά του 2022 θεωρείται εξαιρετική για τα Super Tuscans, και η Sassicaia αυτής της εσοδείας είναι ήδη περιζήτητη από συλλέκτες και επενδυτές κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Το κρασί προέρχεται από αμπελώνες που βρίσκονται σε υψόμετρο 100 έως 300 μέτρων στην περιοχή Bolgheri. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, με αυστηρή διαλογή των σταφυλιών. Η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες, ενώ η παλαίωση διαρκεί 25 μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Η σύνθεσή του – 88% Cabernet Sauvignon και 12% Cabernet Franc – προσφέρει ένα κρασί με βάθος, πολυπλοκότητα και εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης.

Αν αναζητάς ένα κρασί που να συνδυάζει ιστορία, ποιότητα και κύρος, η Sassicaia 2022 Tenuta San Guido είναι η απόλυτη επιλογή. Ένα κρασί που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, η Sassicaia 2022 Tenuta San Guido έχει αρώματα μαύρων φρούτων, cassis, καπνού και γλυκών μπαχαρικών, με νύξεις γραφίτη και βοτάνων της Μεσογείου.

Στο στόμα είναι πλούσια, με στιβαρές αλλά κομψές, καλογυαλισμένες ταννίνες, ζουμερή οξύτητα και μια μακρά, απολαυστική επίγευση. Μοναδική συμπύκνωση φρούτου, κακάο, καφές, γλυκός καπνός, βανίλια, πιπέρι και βότανα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Αρώματα μαύρα φρούτα, cassis, καπνός, γλυκά μπαχαρικά, γραφίτης, βότανα της Μεσογείου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 25 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SASSICAIA 2022 - TENUTA SAN GUIDO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ραγού αγριογούρουνο, παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα braisee, στηθοπλευρές μοσχαρίσιες.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}