Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σάτυρος 2018 - Οινοποιείο Πατιστής
Οινοποιείο Πατιστής

ΣΑΤΥΡΟΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

  Ελλάδα / Πήλιο
€13,70
11.80
€11,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μας ευχαριστείς αργότερα για αυτό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Σάτυρος του Οινοποιείου Πατιστής ή με άλλα λόγια ένα φανταστικό Cabernet που τσακίζει κόκκαλα! Αν δεν είχες την ευκαιρία να το δοκιμάσεις μέχρι τώρα, τότε μάλλον αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία, γιατί μιλάμε για ένα κρασί πολύ μικρής παραγωγής.

Στην Αργαλαστή Πηλίου, ανάμεσα σε καρυδιές και μηλιές, βρίσκονται οι αμπελώνες του Οινοποιείου Πατιστής. Με θέα τον Παγασητικό, τα αμπέλια απολαμβάνουν το δροσερό θαλασσινό αεράκι που σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, βοηθούν στην τέλεια ωρίμανση. Βιολογική καλλιέργεια και αμέριστη προσοχή στο αμπέλι, δίνουν την καλύτερη ποιότητα σταφυλιού. Το Cabernet Sauvignon προέρχεται από το ανατολικό κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι ώστε να επιλεγούν τα καλύτερα και πιο ώριμα σταφύλια. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση μεταφέρεται σε Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια όπου και παλαιώνει για 10 μήνες. 

Αν σου αρέσουν τα έντονα και πληθωρικά κόκκινα κρασιά, μόλις βρήκες το νέο αγαπημένο σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα και πληθωρικά αρώματα φραγκοστάφυλου, μούρου, βύσσινου, πιπεριάς, καπνού, βανίλιας και σοκολάτας μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή. Πλούσιοβελούδινο σώμαδροσιστική οξύτητα και ζουμερές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πήλιο
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα φραγκοστάφυλο, μούρο, βύσσινο, πιπεριά, καπνός, βανίλια, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΣΑΤΥΡΟΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα καλοψημένο ρολό κιμά ή με μια μπριζόλα στα κάρβουνα.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}