ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Selección de Parcelas 2022 - Dominio De Anza
Dominio de Anza

SELECCIÓN DE PARCELAS 2022 - DOMINIO DE ANZA

  Ισπανία / Bierzo
€32,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φίνο κόκκινο από το Bierzo με 94pts από το RP Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dominio de Anza Selección de Parcelas 2022 είναι ένα απίθανα κομψό κόκκινο κρασί που αφηγείται την ιστορία των γηραιών αμπελιών του Bierzo. Ο δημιουργός του, Diego Magaña, αφού μαθήτευσε δίπλα στον διάσημο Raul Perez, κατάφερε πλέον να ξεπεράσει τον “δάσκαλό” του και με αυτή την ταπεινή cuvee να σκοράρει με άνεση 94pts στο RP Wine Advocate.

Ο δημιουργός του, Diego Magaña, προερχόμενος από την οινοποιητική οικογένεια Magaña στη Navarra, επέλεξε να ακολουθήσει έναν πιο προσωπικό και ανεξάρτητο δρόμο. Μαθητεύοντας δίπλα στον Raúl Pérez, έναν από τους πιο εμβληματικούς οινοποιούς του Bierzo αλλά και της Ισπανίας ολόκληρης, ο Diego ανέπτυξε μια φιλοσοφία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, την τεχνική με το συναίσθημα.

Το Dominio de Anza Selección de Parcelas 2022 προέρχεται από ένα field blend από παλιά αμπέλια, ηλικίας άνω των 80 ετών, φυτεμένα σε υψόμετρο περίπου 540 μέτρων, σε μια περιοχή με εξαιρετικά ποικιλόμορφα εδάφη—πηλός, σχιστόλιθος, βότσαλα—και διαφορετικές εκθέσεις στον ήλιο. Ο Diego αντιμετωπίζει κάθε κομμάτι του αμπελώνα ως ξεχωριστή οντότητα, οινοποιώντας το μεμονωμένα ώστε να αναδείξει τον χαρακτήρα του terroir. Η ποικιλία που κυριαρχεί είναι η Mencía ενώ στο χαρμάνι συμμετέχουν σε μικρές ποσότητες και το Bastardo (Trousseau) και η Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet).

Η οινοποίηση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές, με γηγενής ζύμες και ένα μικρό ποσοσστό με ολόκληρα τσαμπιά, ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η πολυπλοκότητα των αρωμάτων. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε μεγάλα χρησιμοποιημένα γαλλικά βαρέλια, γεγονός που του επιτρέπει να εξελιχθεί χωρίς να καλυφθεί από τα αρώματα της δρυός.

Το Dominio de Anza Selección de Parcelas 2022 είναι ένα κρασί που αξίζει να το δοκιμάζεις ξανά και ξανά! Ξεκίνα από σήμερα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το κρασί έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα από μπλε άνθη, μαύρο δαμάσκηνο, κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, ρόδι, γραφίτη, ροζ πιπέρι, μέντα και λεβάντα.

Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο σώμα, ήπιες ταννίνες και ζωηρή οξύτητα. Το φρούτο είναι σε πρώτο πλάνο, με φράουλες, σμέουρα, κεράσια και δαμάσκηνα. Συμπληρώνεται από διακριτικές βοτανικές και λουλουδάτες νότες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Mencía, Bastardo, Garnacha Tintorera
Αρώματα μπλε άνθη, μαύρο δαμάσκηνο, κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, ρόδι, γραφίτη, ροζ πιπέρι, μέντα, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SELECCIÓN DE PARCELAS 2022 - DOMINIO DE ANZA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με tagliata μοσχαρίσια με βούτυρο μυρωδικών, πένες με σάλτσα μανιταριών και κατσικίσιο τυρί, φιλέτο πάπιας.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}