ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Συχνότητα 2021 - Οινοποιείο Δρούβα
Οινοποιείο Δρούβα

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

  Ελλάδα / Ηλεία
€16,30
€14,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν φτιάχνεις σαγηνευτικά κρασιά με την ίδια συχνότητα, τότε η επιτυχία σου είναι δεδομένη! Με τον όρο Συχνότητα εκφράζουμε τον αριθμό των επαναλήψεων μιας πράξης ή ενός γεγονότος στη μονάδα του χρόνου. Τον χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε οποιοδήποτε φυσικό μέγεθος επαναλαμβάνει τις ίδιες τιμές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν τώρα ορίσουμε σαν φυσικό μέγεθος, το κρασί, σαν τιμές την απόλυτη επιτυχία και χρονικό διάστημα τα 5 τελευταία χρόνια, καταλήγουμε στην αρχική μας φράση. Ή αν δεν είσαι και πολύ των θετικών επιστημών, η Τζούλια έφτιαξε και πάλι μια φοβερή κρασάρα!

Η ταλαντούχα νεότατη κυρία, έχει αρχίσει και μας κακομαθαίνει! Νέες ποικιλίες και νέοι πειραματισμοί καλά κρατούν. Φαίνεται πως η Τζούλια Δρούβα, που έκανε το ντεμπούτο της με τη σειρά κρασιών «Φοίνικας», έχει πάρει το δρόμο προς την κορυφή και δεν σταματά πουθενά!

Για τη Συχνότητα, Refosco (70%) και Αγιωργίτικο (30%) από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας, τρυγήθηκαν χειρωνακτικά την κατάλληλη στιγμή, ώστε η κάθε ποικιλία να φτάσει στην καλύτερη ωρίμανσή της. Οι δυο ποικιλίες οινοποιήθηκαν χωριστά, για 4 μήνες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός έγινε blend και παρέμεινε για άλλους 10 μήνες μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το αποτέλεσμα είναι στιβαρό και πικάντικο και είναι εδώ για να υπογραμμίσει, πως το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια!

Εμείς το απολαύσαμε όσο είναι ακόμα φρέσκο, αλλά αν έχεις υπομονή, ο χρόνος προβλέπεται να του φερθεί με το γάντι!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Συχνότητα έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι. Ζωηρά αρώματα από μαύρα φρούτα, κυρίως μούρα, βύσσινα, άγρια βατόμουρα, δαμάσκηνα πλαισιωμένα από βοτανικές νότες πικροδάφνης, φασκόμηλου και ευκάλυπτου. Βρεγμένη γη και ζωικές νύξεις δέρματος γίνονται αισθητά, ενώ η πολυπλοκότητα ενισχύεται με αρώματα δρυός και καπνού.

Πλούσιο σώμα με έντονες καλοδουλεμένες τανίνες, σε απόλυτη αρμονία με τη σοκολατένια και μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πύργος Ηλείας
Ποικιλία Refosco, Αγιωργίτικο
Αρώματα Μούρα, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, πικροδάφνη, φασκόμηλο, ευκάλυπτο, βρεγμένη γη, δέρμα, δρυς, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πικάντικα κρεατικά στη σχάρα και κεφτεδάκια τηγανιτά ή μουσακά.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}