ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σπάνιες Γαίες Γαλάρι 2019 - Στροφιλία
Στροφιλιά

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΓΑΛΑΡΙ 2019 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€18,50
€16,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Για τους λάτρεις των πλούσιων και πικάντικων κόκκινων κρασιών

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Σπάνιες Γαίες Γαλάρι - Στροφιλιά είναι κατά πάσα πιθανότητα είναι το διασημότερο κόκκινο κρασί της Στροφιλιάς και σίγουρα εκείνο με τις περισσότερες διακρίσεις. Το εκλεκτό χαρμάνι από Αγιωργίτικο, Petit Verdot και Tannat και το πληθωρικό βαρέλι συνθέτους ένα κρασί για τους λάτρεις των πλούσιων και πικάντικων κόκκινων κρασιών.

Η Στροφιλιά είναι ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της χώρας. Η πορεία της ξεκίνησε το 1980 από το κοινό όραμα δυο φίλων, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη. Άρχισαν να σκέφτονται ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους και 2 χρόνια αργότερα φτιάχνουν τα πρώτα τους κρασιά στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το μετέπειτα οινοποιείο τους. Πολλά μπορεί να άλλαξαν από τότε μέχρι σήμερα αλλά η Στροφιλιά διανύει πλέον την νέα και πολλά υποσχόμενη εποχή της.

Η συλλογή Σπάνιες Γαίες είναι η premium σειρά τους και αφορά υψηλής ποιότητας κρασιά, σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες. Ένα από αυτά είναι και το Σπάνιες Γαίες Γαλάρι. Τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι στην πλαγιά της κοιλάδας της Αρχαίας Νεμέας. Το χαρμάνι από Αγιωργίτικο, Petit Verdot και Tannat ζυμώνει και ωριμάζει σε νέα και χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για πάνω από 12 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για μακρά παλαίωση.

Μόλις βρήκες το κρασί που θα συνοδεύσει όλα σου τα bbq με εκλεκτούς φίλους!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Σπάνιες Γαίες Γαλάρι - Στροφιλιά έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, καπνού, πιπεριού, κανέλας, σοκολάτας, δέρματος και λεβάντας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια οξύτητα και πληθωρικές αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα, γλυκά και πικάντικα μπαχάρια, καπνός και αποξηραμένα βότανα πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πελοπόννησος
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Petit Verdot, Tannat
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα, βανίλια, καπνός, πιπέρι, κανέλα, σοκολάτα, δέρμα, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΓΑΛΑΡΙ 2019 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με αγριογούρουνο στη γάστρα, rib eye, μοσχάρι κρασάτο

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}