ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gigondas 2022 - Château de Saint Cosme
Chateau Saint Cosme

GIGONDAS 2022 - CHÂTEAU DE SAINT COSME

  Γαλλία / Rhone
€52,10
€45,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κόκκινο διαμάντι για τους λάτρεις του Ροδανού, με 94pts από James Suckling και Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Gigondas 2022 Château de Saint Cosme ανήκει στην κατηγορία των εμβληματικών κρασιών του Νότιου Ροδανού. Με 94pts από James Suckling και από το Decanter, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα κόκκινο “διαμάντι”, ιδανικό για εσένα που λατρεύεις τα πλούσια, γεμάτα ένταση και χαρακτήρα κόκκινα κρασιά!  

Το οινοποιείο Château de Saint Cosme βρίσκεται στην καρδιά του νότιου Ροδανού κοντά στο χωριό Gigondas, όπου δραστηριοποιείται από το 1490. Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση, με τον Louis Barruol, 14η γενιά της οικογένειας, να ηγείται σήμερα της παραγωγής και από το 1992 έως σήμερα να εφαρμόζει βιοδυναμική καλλιέργεια  στους αμπελώνες του κτήματος. Η φιλοσοφία του είναι να αναδεικνύει το μοναδικό terroir και τα παλαιά αμπέλια της περιοχής χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης. Πιστεύει πως η γύρω περιοχή κρύβει εξαιρετικά κομμάτια γης με σπάνιους συνδυασμούς εδαφών που μπορούν να δώσουν κρασιά με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα που άνετα τραβούν την προσοχή. Και δεν έχει άδικο, αφού μεγάλοι και διάσημοι οινοκριτικοί δεν σταματούν να τους δίνουν κάθε χρόνο πολύ υψηλές βαθμολογίες.  

Το Gigondas 2022 Château de Saint Cosme προέρχεται από ένα χαρμάνι των ποικιλιών Grenache Noir, Mourvedre, Cinsault και Syrah από αμπελώνες ηλικίας άνω των 50 ετών. Η ζύμωση έγινε με ολόκληρα τσαμπιά μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ το κρασί ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20% νέα και 50% έως 4ης χρήσης) και τσιμεντένιες δεξαμενές (30%). Αυτό έδωσε στο κρασί εκρηκτικά αρωματική μύτη, με εκφραστικό φρούτο και τονισμένο λουλουδάτο και πικάντικο χαρακτήρα. Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και εντυπωσιάζει χωρίς καν να προσπαθήσει.  

Το Gigondas 2022 Château de Saint Cosme είναι ένα γενναιόδωρο  και ζουμερό κόκκινο κρασί, με όλες τις αρετές του Grenache και τα πληθωρικά στοιχεία του Chateauneuf αλλά με περισσότερη φινέτσα και εντυπωσιακά χαμηλότερη τιμή.   

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα από μαύρα μούρα, μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, θυμάρι, δάφνη, αποξηραμένα πέταλα βιολέτας, νότες πιπεριού, καπνού και δρυός.  

Στο σώμα έχει γεμάτο σώμα με πληθωρικές αλλά μεταξένιες ταννίνες και αναζωογονητική οξύτητα. Δαμάσκηνο, μύρτιλο, φράουλα και μαύρο κεράσι μπλέκονται με νότες πιπεριού, δρυός, γλυκόριζας και καπνού.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Cinsault, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
Αρώματα μαύρα μούρα, μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, θυμάρι, δάφνη, αποξηραμένα πέταλα βιολέτας, νότες πιπεριού, καπνός, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GIGONDAS 2022 - CHÂTEAU DE SAINT COSME

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με φιλέτο μοσχαριού και σάλτσα με θυμάρι, αγριογούρουνο στη λαδόκολλα, παλαιωμένα κίτρινα τυριά όπως Gouda και Comté.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}