ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2014 - Οινοποιείο Γκίκα
Οινοποιείο Γκίκα

SYRAH 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πιο ζουμερό δε γίνεται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Syrah 2014 του Οινοποιείου Γκίκα το αγαπήσαμε από την πρώτη γουλιά γιατί είναι ακριβώς όλα όσα φανταζόμαστε όταν ακούμε Syrah, ίσως και κάτι παραπάνω. Το βαθύ, αδιαπέραστο χρώμα, το πυκνό φρούτο ντυμένο με μπαχάρια και το ζουμερό στόμα είναι τα πρώτα πράγματα που σε κερδίζουν όταν το βάλεις στο ποτήρι σου. Ναι είναι τόσο καλό όσο ακούγεται αλλά για να σου κεντρίσουμε κι άλλο την περιέργεια διάβασε παρακάτω μερικές λεπτομέρειες. 

Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στις πλαγιές Κιθαιρώνα και βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μέτρων. Αφού φτάσουν στην τέλεια φαινολική ωρίμαση καταλήγουν στα έμπειρα χέρια της Βασιλικής Γκίκα. Η Βασιλική με σπουδές στο Bordeaux είναι το άγρυπνο μάτι πάνω από όλα τα στάδια της οινοποίησης. Συγκεκριμένα στο Syrah της χρησιμοποιεί γαλλικά αλλά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια στα οποία το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες. Η μηλογαλακτική ζύμωση δίνει αυτά τα απίστευτα αρώματα βουτύρου και καραμέλας γάλακτος που τόσο σου αρέσουν.

Το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη πληθωρική με έντονα αρώματα μύρτιλου, δαμάσκηνου και μαύρου κερασιού. Νότες ευκάλυπτου, λεβάντας, βανίλιας, πράσινου πιπεριού, κέδρου και πούρου συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα είναι φρουτώδες και νόστιμο, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Βύσσινο, μύρτιλο, δαμάσκηνο και κεράσι βουτηγμένα σε βανίλια και πιπέρι μπλέκονται γλυκά με νύξεις βουτύρου, κακάο, καπνού και καρύδας. Απολαυστική επίγευση που επιμένει. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,7%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, δαμάσκηνο, κεράσι, βανίλια, πιπέρι, βούτυρο, κακάο, καπνός, καρύδα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα καλοψημένο ρολό κιμά ή με μια μπριζόλα στα κάρβουνα.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}