ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2017 - Κτήμα Εύχαρις
Κτήμα Εύχαρις

SYRAH 2017 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

  Ελλάδα / Αττική
€22,60
€15,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αγαπημένη γαλλική ποικιλία με 5 γράμματα

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Syrah 2017 από το Κτήμα Εύχαρις είναι ένα παλαιώμενο Syrah, στην καλύτερη του στιγμή, από αυτά που ζητάνε bbq και καλή παρέα. Η γαλλική ποικιλία καλλιεργείται στις πλαγιές των Γερανείων, σε υψόμετρο 400μ, σε μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί από το 1000 π.Χ. 

Τα φτωχά μεν ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής είναι πλούσια σε υπολείμματα λάβας, ιχνοστοιχεία και απολιθωμένα όστρακα και μαζί με την ιδιαίτερη διαμόρφωση του εδάφους που είναι γεμάτο λοφίσκους αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους όγκους, τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, συνθέτουν ένα μοναδικό terroir. 

Για το Syrah 2017 του Κτήματος Εύχαρις έγινε πολύ προσεκτική διαλογή του καρπού με το χέρι. Μετά την αρχική ζύμωση για 15 μέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ειδικού τύπου, ωρίμασε υπέροχα για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα. 

Εντυπωσιακά δομημένο, με απόλυτη γευστική και αρωματική ισορροπία το Syrah 2017 του Κτήματος Εύχαρις είναι πλέον ένα συλλεκτικό κρασί, που δυστυχώς δεν θα ξαναβρείς. 

Πάρε μια από τις τελευταίες φιάλες! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ώριμο κεράσι, σύκο, αποξηραμένο δαμάσκηνο και σταφίδα συνοδεύονται από κανέλα, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο και γλυκόριζα, αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα. Μανιτάρι και νωπό χώμα προσθέτουν γήινες νότες ενώ καφές και κακάο συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο. 

Μέτριου όγκου σώμα, με την ένταση να διατηρείται παρά την ηλικία του, χάρη στη ζωηρή οξύτητά του. Οι μαλακές τανίνες επιτρέπουν στο φρούτο να εκφραστεί, με το κεράσι, το δαμάσκηνο και το σύκο να αποκτούν μπαχαρένια αίσθηση κανέλας και γλυκόριζας που παραμένει και στην καλής διάρκειας επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Γεράνεια Όρη, Ελλάδα
Ποικιλία Syrah
Αρώματα μαρμελάδα κεράσι, κράνο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα γάλακτος, μέλι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2017 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, αρνάκι γιουβέτσι, μοσχαράκι τας κεμπάπ 

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}