ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σπάνιες Γαίες Ταμπούρι 2021 - Στροφιλία
Στροφιλιά

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΑΜΠΟΥΡΙ 2021 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€25,30
€22,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο καλοδομημένα Cabernet Franc που έχεις δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ταμπούρι Σπάνιες Γαίες του οινοποιείου Στροφιλιά, είναι ένα μονοποικιλιακό Cabernet Franc που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν σου αρέσουν τα ερυθρά κρασιά με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα, στρογγυλές και ζουμερές τανίνες, σε βοτανικό φόντο φρεσκάδας, βρήκες μόλις το αγαπημένο σου! Να ξέρεις πως έχει γίνει και ένα από τα δικά μας.

Η Στροφιλιά είναι ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της χώρας και η πορεία της ξεκίνησε το 1980. Οι κοινές αναζητήσεις για το μέλλον και την πορεία των δυο φίλων ηλεκτρολόγων μηχανικών τότε, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη, έφερε στην επιφάνεια μια ειλικρινή επιθυμία τους να ασχοληθούν με το κρασί, αλλά όχι για λόγους βιοποριστικούς. Έτσι, 2 χρόνια αργότερα κάνουν την πρώτη τους ερασιτεχνική εμφιάλωση στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το μετέπειτα οινοποιείο τους, που κατασκευάστηκε στη θέση Πατητήρια Αναβύσσου. Από το 2020 στην ομάδα προστέθηκε και ο οινολόγος Γιάννης Λίγκας και μαζί διανύουν τη νέα εποχή του οινοποιείου, που είναι πλαισιωμένη από συνεχείς διεθνείς διακρίσεις.

Το Ταμπούρι ανήκει στην premium σειρά εμφιαλώσεων, Σπάνιες Γαίες, που περιλαμβάνει μόνο υψηλής ποιότητας κρασιά, σε πολύ περιορισμένες φιάλες. Τα σταφύλια 100% Cabernet Franc, προέρχονται από το αμπελοτόπι Ασπρόκαμπος, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων. Μετά τη ζύμωσή του με επιλεγμένες ζύμες, το κρασί αφήνεται να ωριμάσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 12 μήνες.

Ένα Cabernet Franc που εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι πολύ απλά πεντανόστιμο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και πλούσια αρώματα από μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, αποξηραμένο μήλο, cassis, ώριμο φραμπουάζ, βανίλια, καπνό, κανέλα, σοκολάτα, πράσινο πιπέρι, λεβάντα και μια απαλή νότα πράσινης πιπεριάς που του δίνει ιδιαίτερη αίσθηση φρεσκάδας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα με πολύ ισορροπημένη οξύτητα και ζουμερές στρογγυλές ταννίνες. Έντονα φρουτώδης χαρακτήρας, με ώριμο πυκνό κόκκινο φρούτο και λουλουδάτες νότες. Φύλλα τσαγιού, λεβάντα και βιολέτα πλαισιώνουν την μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πελοπόννησος
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα Μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, αποξηραμένο μήλο, cassis, φραμπουάζ, βανίλια, καπνό, κανέλα, σοκολάτα, πράσινο πιπέρι, λεβάντα, πράσινη πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΑΜΠΟΥΡΙ 2021 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστό μοσχαράκι με λαχανικά, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και ποικιλία κίτρινων τυριών.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}