ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τέσσερα Ave Atque Vale (Χαίρε και Αντίο) 2022 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

ΤΕΣΣΕΡΑ AVE ATQUE VALE (ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ) 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€104,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το κύκνειο άσμα ενός μεγαλειώδους Αγιωργίτικου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το “κύκνειο άσμα” του μεγαλειώδους Αγιωργίτικου του Αϊβαλή δυστυχώς έφτασε. Το προφυλλοξηρικό αμπέλι των τεσσάρων στρεμμάτων που κρυβόταν πίσω από το Τέσσερα "4" έδωσε τον τελευταίο του καρπό το 2022 και έτσι δημιουργήθηκε το συλλεκτικό ΤΕΣΣΕΡΑ AVE ATQUE VALE (χαίρε & αντίο), σε μόλις 220 φιάλες. Ένα κομμάτι από την ιστορία ολόκληρης της Νεμέας, με βαθιά συναισθηματική υπόσταση και αξεπέραστη κλάση που αξίζει σίγουρα μια θέση στο κελάρι και τη συλλογή σου.

Αυτό το αμπέλι έχει ζήσει ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης αμπελουργίας∙ από το άλογο και τον ιδρώτα του αγρότη, μέχρι τον ήχο του σύγχρονου τρακτέρ. Εκεί, 980 πρέμνα Αγιωργίτικου, κληρονομιά της προγιαγιάς, στέκουν για πάνω από 130 χρόνια, χαρίζοντας καρπό συμπυκνωμένο, καρπό που γέννησε τον θρύλο και τον χαρακτήρα του “Τέσσερα” του Αϊβαλή – ενός από τα πιο περιζήτητα, σπάνια και κορυφαία ελληνικά κρασιά. Τέσσερα, όσα και τα στρέμματα του ξερικού, προφυλλοξηρικού αμπελώνα στην περιοχή Φλιάσιο Πεδίο. Τέσσερα, όσα και τα λεπτά που κρατάει η ατέλειωτη επίγευση του.

Το Τέσσερα "4" ήταν το κρασί που καθιέρωσε τον Χρήστο Αϊβαλή σαν έναν από τους πρωτοκλασάτους οινοποιούς της Νεμέας και αυτό που έβαλε το Αγιωργίτικο σε premium μονοπάτια. Με πόνο ψυχής ο Χρήστος Αϊβαλής αποχαιρέτησε το αμπέλι αυτό το 2022 καθώς δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Ο τελευταίος καρπός με την τρομακτική συμπύκνωση του έδωσε τη βάση για το ΤΕΣΣΕΡΑ AVE ATQUE VALE. Η οινοποίηση έγινε σε ανοιχτή δεξαμενή με ιδιαίτερα μακρά εκχύλιση 45 ημερών (εκεί οφείλεται το μαύρο χρώμα και η στιβαρή δομή του). Έπειτα το κρασί παλαίωσε για 30 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και για 6 μήνες στη φιάλη.

Ο Χρήστος Αϊβαλής τόλμησε να φτάσει το Αγιωργίτικο στα άκρα και δημιούργησε ένα κρασί θρύλο, που συγκρίνεται με τα μεγαθήρια του διεθνούς αμπελώνα.

Οι φιάλες του ΤΕΣΣΕΡΑ AVE ATQUE VALE είναι αυστηρά περιορισμένες, οπότε πρέπει να βιαστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Τέσσερα Ave Atque Vale από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ, αδιαφανές, ρουμπινί χρώμα. Η πολύπλοκη μύτη, ξεδιπλώνεται σταδιακά, με έντονα αρώματα βύσσινου, μύρτιλου, κερασιού και δαμάσκηνου. Ο γλυκός, μπαχαρένιος χαρακτήρας του βαρελιού εκφράζεται με νότες γλυκόριζας, κανέλας, μπαχαριού, βανίλιας και σοκολάτας γάλακτος. Νύξεις καραμέλας και βιολέτας ολοκληρώνουν το, ξεκάθαρα νεαρό ακόμη, αρωματικό σύνολο.

Στόμα βελούδινο, με μέτριο (+) σώμα, καλοδουλεμένες, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Εκφραστικότερο από ότι στη μύτη, με τη συμπύκνωση του μαύρου φρούτου να δένει απόλυτα με το καπνιστό, πικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, κεράσι δαμάσκηνο, γλυκόριζα, κανέλα, μπαχάρι, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΕΣΣΕΡΑ AVE ATQUE VALE (ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ) 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}