Το Μούχταρο 2020 The Knack Project είναι ένα φυσικό κρασί με ένταση και τσαγανό! Έχοντας ξεκινήσει ανάποδα, ο Χρήστος Κουλουριώτης πήρε τον τίτλο του dipWSET (πολύ υψηλός τίτλος γευσιγνωσίας) και στη συνέχεια θέλησε να εφαρμόσει τις γνώσεις του αυτές αξιοποιώντας τα παλιά αμπέλια της οικογένειάς του.
Για το Μούχταρο 2020 The Knack Project, τα σαραντάχρονα αμπέλια σκαρφαλώνουν στα 630 μέτρα υψόμετρο στην περιοχή των Μεγάρων. Ο Χρήστος Κουλουριώτης αγαπά τις ιδιαιτερότητες της φύσης και θέλει να τις εκφράζει μέσα σε κάθε φιάλη του. Πιστεύει ότι το κρασί γίνεται στο αμπέλι και αν τον ρωτήσεις κάθε χρόνια οφείλει να είναι διαφορετική και μοναδική γιατί έτσι είναι η φύση!
Το Μούχταρο 2020 The Knack Project έχει όλη την ένταση που ψάχνεις σε ένα ελληνικό κόκκινο κρασί. Αφού εκχυλίστηκε για 26 μέρες, ζυμώθηκε από τις γηγενείς του ζύμες και τα θειώδη διατηρήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (κάτω από το όριο). Είναι αφιλτράριστο και έχει περάσει 23 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για να ηρεμήσουν οι υψηλές του τανίνες που θα σε αφήσουν άφωνο!
Εμφιαλώθηκε σε 1.350 φιάλες, οπότε ίσως να προλάβεις κάποιες…