ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Todos 2015 - Jonata
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

94pts από τον Jeb Dunnuck, 94pts από το Decanter και 93pts από το Wine Advocate του Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Todos Jonata 2015 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί που συνδυάζει τις ποικιλίες του Bordeaux, του Ροδανού και της Τοσκάνης σε ένα απόλυτα πετυχημένο σύνολο. Δεν είναι τυχαίο που σκοράρει κάθε χρονιά. Η χρονιά του 2015 για παράδειγμα έχει πάρει 94pts από τον Jeb Dunnuck, 94pts από το Decanter και 93pts από το Wine Advocate του Robert Parker!

To οινοποιείο Jonata βρίσκεται στο Santa Barbara County και συγκεκριμένα στην κοιλάδα Santa Ynez. Η σχέση του με το μυθικό Screaming Eagle είναι αδερφική μιας και ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για το στυλ αλλά και την ποιότητα των κρασιών του. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε 33 εκτάρια τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα. Μέσα στις εκτάσεις αυτές καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά ενώ έχουν και τη δική τους φάρμα ζώων. Όλα αυτά γίνονται στη λογική της αειφόρου καλλιέργειας. Ο αμπελουργός Ruben Solorzano παρακολουθεί στενά το αμπέλι (το επισκέπτεται καθημερινά 2 φορές για να δει πως όλα είναι καλά) ώστε να εξασφαλίσει την τελειότερη ποιότητα φρούτου και μετά αναλαμβάνει ο οινολόγος Matt Dees. Ο Dees χωρίζει τον αμπελώνα σε 150 διαφορετικά κομμάτια τα οποία οινοποιεί ξεχωριστά για να έχει πολλές επιλογές για μπλεντάρισμα στο τέλος.

Για το Todos Jonata 2015 το χαρμάνι προέρχεται από όλες (todos σημαίνει όλοι) τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στο οινοποιείο. Οπότε έχουμε 56% Syrah, 14% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 7% Petite Syrah, 2% Cabernet Sauvignon, 1% Viognier ή όπως λέει κι ο Dees περίπου 50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon και 20% χάος! Από την άλλη, πολλοί οινοκριτικοί λένε πως αυτό το ανορθόδοξο χαρμάνι λειτουργεί και κάθε ποικιλία κάτι δίνει στο τελικό κρασί. Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 35% καινούργια, για 20 μήνες.

Κάντο δικό σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Todos Jonata 2015 έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα βιολέτας, μαύρου κερασιού, μούρου, λιβανιού, σοκολάτας, πιπεριού, βανίλιας και δρυός. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Πυκνά, ζουμερά μαύρα φρούτα μπλέκονται με μπαχάρια, βότανα και μωβ λουλούδια σε ένα φόντο καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot, Sangiovese, Petite Syrah, Cabernet Sauvignon, Viognier
Αρώματα Βιολέτα, μαύρο κεράσι, μούρο, λιβάνι, σοκολάτα, πιπέρι, βανίλια, δρυς, μπαχάρια, βότανα, μωβ λουλούδια, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TODOS 2015 - JONATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και βότανα, μια σιτεμένη porterhouse ή με αγριογούρουνο με κονιάκ και μανιτάρια.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}