ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Trois Cepages 2023 - Domaine Du Pelican Arbois
Domaine du Pelican

TROIS CEPAGES 2023 - DOMAINE DU PELICAN ARBOIS

  Γαλλία / Jura
€79,20
€69,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια αριστοκρατική και σπάνια “κόκκινη” τριάδα από το Jura!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Trois Cepages 2023 Domaine du Pélican, αποτελεί μια σπάνια περίπτωση όπου συνδυάζονται τρεις ποικιλίες του Jura (το Pinot Noir, το Poulsard και το Trousseau). Το ιστορικό αυτό κρασί ήταν το πρώτο κόκκινο του οινοποιείου, όπου οι δυο δαιμόνιοι παραγωγοί αποφάσισαν να παντρέψουν τα τρία σταφύλια. Είναι ένα κόκκινο που ξεχειλίζει φινέτσα αλλά και προσωπικότητα ενώ σίγουρα, το γεγονός πως πίσω από αυτό βρίσκεται ο Guillaume d’Angerville του ομώνυμου οινοποιείου της Βουργουνδίας αποτελεί τρανταχτή εγγύηση ποιότητας!

Το Domaine du Pelican βρίσκεται σε μια πανέμορφη γωνιά του Montigny-les-Arsures, μόλις 1 χιλιόμετρο έξω από το Arbois, και ξεκίνησε την πορεία του το 2012. Το Arbois είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές του Jura, διάσημο για τα πολύπλοκα και γεμάτα χαρακτήρα κρασιά που κάνει. Παράλληλα αποτελεί το “άντρο” πολλών σπουδαίων βιοδυναμικών παραγωγών αλλά και εκπροσώπων της natural σκηνής. Πίσω από το Domaine du Pelican κρύβονται δύο κορυφαίοι οινοποιοί, ο Francois Duvivier και ο Guillaume d’Angerville, από το διάσημο Domaine Marquis d’Angerville στο Volnay της Βουργουνδίας. Οι δυο τους αναγνώρισαν τη δυναμική της περιοχής αλλά και των τοπικών ποικιλίων και αποφάσισαν να επενδύσουν στο Jura. Φυσικά, η εμμονή στην φινέτσα, την καθαρότητα φρούτου και την τελειότητα που συνοδεύει τα κρασιά τους από την Βουργουνδία δεν λείπει ούτε από εδώ. Από μόλις 15 εκτάρια αμπελώνων, ανάμεσά τους ακόμα και κάποια προφυλλοξηρικά, φτιάχνουν κρασιά που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα, την εκφραστικότητα και την υποδειγματική ισορροπία τους. Ένα τέτοιο είναι και το Domaine du Pelican Arbois Trois Cepages 2023.

To Trois Cepages 2023 Domaine du Pélican, είναι ένα blend των τριών ερυθρών ποικιλιών από αμπέλια βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνδυάζοντας Pinot Noir (60%), Trousseau (35%) και Poulsard (5%). Το όνομά του μάλιστα προέρχεται ακριβώς από αυτό «τρεις ποικιλίες». Οι τρεις ποικιλίες συνοινοποιούνται και το κρασί ζυμώνει σε βαρέλια Βουργουνδίας (50%) και σε μεγάλα βαρέλια foudres (50%). Μετά την ανάμειξη των δυο, το κρασί ωριμάζει για 1 περίπου χρόνο μέσα σε βαρέλια barrique. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί βαθύ, σύνθετο και υποδειγματικά κομψό!

Η παρουσία του Guillaume d’Angerville στο Jura αντιμετωπίστηκε στην αρχή με δισταγμό. Η αφοσίωσή του όμως στο terroir, την ιστορία και την παράδοση της περιοχής εκτιμήθηκε σύντομα και έτσι το όραμά του να συμβάλει στην παγκόσμια αναγνώριση των σπουδαίων και μοναδικών κρασιών του Jura έγινε πραγματικότητα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Trois Cepages 2023 Domaine du Pélican στη μύτη, έχει πληθωρικά αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, φράουλα, σμέουρο και κράνο αλλά και λουλουδιών όπως βιολέτα και λεβάντα. Νότες γραφίτη, βοτάνων, λευκού πιπεριού και τσαγιού διανθίζουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και φίνες ταννίνες. Το Pinot Noir χαρίζει φινέτσα και μεταξένια υφή, το Trousseau (35%) προσφέρει δομή και ένταση ενώ το Poulsard δίνει φρεσκάδα και κομψότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Jura, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir, Trousseau, Poulsard
Αρώματα κεράσι, φράουλα, σμέουρο, κράνο, βιολέτα, λεβάντα, γραφίτη, βότανα, λευκό πιπέρι, τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TROIS CEPAGES 2023 - DOMAINE DU PELICAN ARBOIS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με tagliata μοσχαρίσια με παρμεζάνα και τρούφα, ριζότο με μανιτάρια ή ώριμα τυριά όπως Comte και Lancashire.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}