ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tua Rita Rosso Dei Notri 2024
€23,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ζουμερό και φρουτώδες blend που αποτυπώνει το terroir του Suvereto!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rosso dei Notri είναι το πιο προσιτό κρασί του Tua Rita, τόσο από άποψη τιμής όσο και άποψη “υπομονής”. Πρόκειται για ένα ζουμερό και φρουτώδες blend που αποτυπώνει το terroir του Suvereto και το στυλ του Tua Rita, με στόχο να προσφέρει καθημερινή απόλαυση χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Το Tua Rita ξεκίνησε το 1984 από τους Rita Tua και Virgilio Bisti, όταν η περιοχή Suvereto δεν ήταν ακόμα γνωστή για τα κρασιά της. Με μόλις δύο εκτάρια και πολλή αγάπη για το αμπέλι, δημιούργησαν κρασιά που εκφράζουν το χαρακτήρα του τόπου και το προσωπικό τους στυλ. Σήμερα, με πάνω από 60 εκτάρια, η Tua Rita είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα boutique οινοποιεία της Ιταλίας. To Redigaffi είναι το μεγάλο τους κρασί αλλά προσπαθώντας να δώσουν μια γεύση του στυλ τους, σε πιο προσιτή τιμή και χωρίς να χρειάζεται να περιμένει κανείς χρόνια, δημιούργησαν το Rosso dei Notri 2024 Tua Rita.

Η οινοποίηση του Rosso dei Notri 2024 Tua Rita ακολουθεί μια προσέγγιση που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια με σεβασμό στην αυθεντικότητα του φρούτου. Τα σταφύλια από Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και Cabernet Franc, από επιλεγμένα αμπέλια της περιοχής Suvereto, τρυγούνται χειρωνακτικά και οδηγούνται άμεσα στο οινοποιείο για ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές όπου και ωριμάζει για λίγους μήνες διατηρώντας αναλλοίωτο το ζουμερό φρούτο και τον λουλουδάτο χαρακτήρα του.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Rosso dei Notri 2024 Tua Rita έχει εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα, μούρο και δαμάσκηνο που πλαισιώνονται από νότες βοτάνων, λουλουδιών και γραφίτη.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μαλακές ταννίνες και ζουμερή οξύτητα. Τα τραγανά κόκκινα φρούτα ντύνονται με νότες λεβάντας, βιολέτας, πιπεριάς και βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc
Αρώματα κεράσι, φράουλα, μούρο, δαμάσκηνο, νότες βοτάνων και λουλουδιών, γραφίτης
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TUA RITA ROSSO DEI NOTRI 2024

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με cacio e pepe, pizza με prosciutto και ρόκα και πλατό αλλαντικών.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}