Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

UNLITRO 2017 - Ampeleia
€20,90
18.70
€18,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Zουμερό και στο μέγεθος που πρέπει ( 1L ) !

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα λίτρο εμφιαλωμένης ζωντάνιας και κεφιού! Ναι, αυτό είναι το Unlitro από το Οινοποιείο Ampeleia! Ζουμερό, φρέσκο και σε λίγο πιο γενναία δόση (1 λίτρο όπως λέει και το όνομά του) είναι ότι πρέπει για μεγάλες παρέες ή για λιγότερο μεγάλες, με περισσότερη όρεξη! 

Το οινοποιείο Ampeleia, στην μαγευτική περιοχή του Roccatederighi, ξεκίνησε την πορεία του το 2002, όταν 3 φίλοι (Elisabetta Foradori, Thomas Widmann και Giovanni Podini) αποφάσισαν να συνασπιστούν για να μοιραστούν νέες εμπειρίες και πάθη. Γιατί όπως και να το κάνουμε το κρασί είναι πάθος! Από το 2009 το οινοποιείο στράφηκε στη βιοδυναμική καλλιέργεια λόγω της αγάπης τους προς τον τόπο τους και την ανάγκη να τον προστατέψουν όπως μπορούν. Τα 33 εκτάρια των αμπελώνων τους εκτείνονται σε 3 διαφορετικά υψόμετρα όπου καλλιεργούνται και διαφορετικές ποικιλίες. Το Unlitro προέρχεται από το αμπελοτόπι Ampeleia di Mezzo, που έχει υψόμετρο περίπου 300μ. και περιβάλλεται από φελλόδεντρα (πόσα σημάδια θες για να πειστείς πως αυτό είναι ΤΟ κρασί;;). Το χαρμάνι των 3 ποικιλιών (Carignan, Grenache και Alicante Bouschet) ωριμάζει για 6 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και το αποτέλεσμα περικλείει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, 1 λίτρο από τη ζωντάνια και τη λεπτή φύση του Ampeleia. 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο, φωτεινό πορφυρό.

Μύτη εκφραστική, με ζουμερό βύσσινο, φραγκοστάφυλο και φράουλα να πρωταγωνιστούν. Σε δεύτερο ρόλο, ευκάλυπτος, κανέλα, λευκό πιπέρι, δέρμα και ελιά, συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές, ζουμερές τανίνες. Βύσσινο, κράνο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, κανέλα, φύλλα τσαγιού και πάστα ελιάς δημιουργούν ένα νόστιμο και απολαυστικό σύνολο. Φρουτώδης επίγευση που διαρκει για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Carignan, Grenache, Alicante Bouschet
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, φράουλα, ευκάλυπτος, κανέλα, λευκό πιπέρι, δέρμα, ελιά
Μέγεθος Φιάλης 1 L
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

UNLITRO 2017 - AMPELEIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}