ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ξινόμαυρο Reserve 2016 - Κτήμα Άλφα
Κτήμα Άλφα

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ RESERVE 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€22,80
19.50
€19,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

94+ pts από το Wine Advocate του Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes 2016, είναι ένα από τα λίγα ελληνικά κρασιά που χτυπάνε κόκκινο με τις βαθμολογίες και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Αρκεί να σου πούμε πως η χρονιά του 2016 πήρε 94+ pts από το Wine Advocate του Robert Parker!

To Κτήμα Άλφα βρίσκεται στο Αμύνταιο από το 1997 και είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που κληροδότησε ο πατέρας στο γιο. Το Αμύνταιο είναι από τις πιο ψυχρές οινοπαραγωγικές περιοχές τις Ελλάδας. Παράλληλα, είναι υπεύθυνο για τα πιο φίνα και φρουτώδη Ξινόμαυρα και λόγω κλίματος αλλά και λόγω υψομέτρου. Ένα τέτοιο εξαιρετικό παράδειγμα είναι και το Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes 2016. Πρόκειται για ένα Ξινόμαυρο από το αμπελοτόπι Μπάρμπα Γιάννης με παλιά, προφυλλοξηρικά κλήματα, φυτεμένα το 1919. Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε υψόμετρο 647 μέτρων και όπως καταλαβαίνεις, ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά με το χέρι. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε καινούργια γαλλικά βαρέλια Allier - Jupilles για 24 μήνες. Έπειτα το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και παλαιώνει στη φιάλη για ακόμα έναν χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό.

To Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes 2016, είναι το Ξινόμαυρο που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού, ροδιού, σμέουρου και κράνου πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, τομάτας, φύλλων ελιάς, τσαγιού, καπνού, μοσχοκάρυδου και πιπεριού. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες τανίνες. Κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, φράουλα και βύσσινο συνδυάζονται με έναν γήινο χαρακτήρα τσαγιού, τομάτας και μανιταριού. Πικάντικες νότες βανίλιας, καπνού, πιπεριού, κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισου συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, βύσσινο, τσάι, τομάτα, μανιτάρι, βανίλια, καπνός, πιπέρι, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ RESERVE 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι γιουβέτσι, κεμπάπ βουβαλίσια γιαουρτλού, ριζότο με φρέσκια τρούφα και brie, ή ένα Ossobuco.


Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}