ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
38k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Λημνιώνα 2017 - Κτήμα Ζαφειράκη
Κτήμα Ζαφειράκη

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Τύρναβος
€22,60
19.30
€19,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Έτσι λέμε το Pinot Noir στην Ελλάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ασύγκριτης φινέτσας Λημνιώνα του Κτήματος Ζαφειράκη θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του ελληνικού Pinot Noir. Ο Χρήστος Ζαφειράκης κάνει μια Λημνιώνα με πολύ διαφορετική και φίνα προσέγγιση από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν. Αυτό μάλλον την έχει κάνει τόσο μοναδική και αγαπητή στο κοινό. 

Τα αμπέλια του Χρήστου Ζαφειράκη βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόμυλος του Τυρνάβου. Από την αρχή της καριέρας του σκοπός του ήταν να ασχοληθεί με την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών. Μια απ’ αυτές είναι και η Λημνιώνα η οποία κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2008. Η φιλοσοφία πίσω από τη Λημνιώνα περιλαμβάνει σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ζύμωση με γηγενείς ζύμες και χρήση μεγάλων δρύινων βαρελιών ώστε να μην επισκιαστεί το φρούτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φινετσάτο κόκκινο κρασί με μπόλικο κόκκινο φρούτο και γήινη διάσταση.

Είναι υπέροχο τώρα αλλά παλαιώνει εξαιρετικά αν έχεις υπομονή!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Μύτη έντονη και εντυπωσιακή με ζουμερές φράουλες, κεράσια και φραμπουάζ. Νότες μαύρου τσαγιού, μανιταριών και βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Κόκκινα φρούτα σε ένα βοτανικό και γήινο φόντο εντυπωσιάζουν σε κάθε γουλιά. Επίγευση που θυμίζει μαύρο τσάι μένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα ζουμερές φράουλες, κεράσι, φραμπουάζ, μαύρο τσάι, μανιτάρια, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ