Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη, αποτελεί ένα κρασί-ορόσημο τόσο για το Ελληνικό κρασί όσο και για τη Νάουσα, αφού ήταν από τις πρώτες επίσημες εμφιαλώσεις (ήταν το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Π.Ο.Π. που εμφιαλώθηκε)! Αν σε αυτά προσθέσεις τη μαγική χρονιά του 2011 και τα 14 χρόνια παλαίωσης τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα μοναδικό ερυθρό, έτοιμο να κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Όταν μιλάμε για το Ξινόμαυρο, μιλάμε για Νάουσα. Και όταν μιλάμε για Νάουσα, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έρθει στο μυαλό σου η Οινοποιητική Μπουτάρη. Με φοβερή γνώση, οριακά ντοκτορά, στο Ξινόμαυρο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ζώνη.
Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη προέρχεται από σχολαστικά επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, και εκφράζει την τυπικότητα του Ξινόμαυρου. Μετά την κλασική ερυθρή οινοποίηση και η ζύμωση ακολουθεί ωρίμαση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου το κρασί αποκτά πολυπλοκότητα και βάθος.
Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη είναι το κρασί που θα απογειώσει τα μαμαδίστικα κοκκινιστικά και θα σου δείξει πόσο γοητευτικό είναι το Ξινόμαυρο όταν παλαιώνει!