ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα 2011 - Μπουτάρης Οινοποιητική
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΝΑΟΥΣΑ 2011 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€19,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί ορόσημο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη, αποτελεί ένα κρασί-ορόσημο τόσο για το Ελληνικό κρασί όσο και για τη Νάουσα, αφού ήταν από τις πρώτες επίσημες εμφιαλώσεις (ήταν το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Π.Ο.Π. που εμφιαλώθηκε)! Αν σε αυτά προσθέσεις τη μαγική χρονιά του 2011 και τα 14 χρόνια παλαίωσης τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα μοναδικό ερυθρό, έτοιμο να κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Όταν μιλάμε για το Ξινόμαυρο, μιλάμε για Νάουσα. Και όταν μιλάμε για Νάουσα, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έρθει στο μυαλό σου η Οινοποιητική Μπουτάρη. Με φοβερή γνώση, οριακά ντοκτορά, στο Ξινόμαυρο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ζώνη.

Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη προέρχεται από σχολαστικά επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, και εκφράζει την τυπικότητα του Ξινόμαυρου. Μετά την κλασική ερυθρή οινοποίηση και η ζύμωση  ακολουθεί ωρίμαση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου το κρασί αποκτά πολυπλοκότητα και βάθος.

Η Νάουσα 2011 της Οινοποιητικής Μπουτάρη είναι το κρασί που θα απογειώσει τα μαμαδίστικα κοκκινιστικά και θα σου δείξει πόσο γοητευτικό είναι το Ξινόμαυρο όταν παλαιώνει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πολύ εκφραστικά αρώματα από αποξηραμένο κεράσι, φράουλα και σύκο, μαζί με νότες λιαστής τομάτας και πάστας ελιάς. Νότες από γαρύφαλλο, κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, τσάι και αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν μια πιο πολύπλοκη διάσταση στο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και δροσιστική οξύτητα, με ώριμες, μεταξένιες ταννίνες. Λιαστή τομάτα, μαύρο τσάι, αποξηραμένο σύκο, κεράσι, νότες δρυός και πιπέρι, συνθέτουν ένα ισορροπημένο και πολύ εκφραστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Νάουσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα αποξηραμένο κεράσι, φράουλα, σύκο, λιαστή τομάτα, πάστα ελιάς, γαρύφαλλο, κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, τσάι, αποξηραμένα μανιτάρια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ 2011 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αρνίσιο κότσι με τομάτα και βότανα στο φούρνο, μοσχάρι στη γάστρα με μελιτζάνες ή μακαρόνια με κιμά.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}