ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Savigny Les Beaune 2016 - Domaine Simon Bize et Fils
Domaine Simon Bize et Fils

SAVIGNY LES BEAUNE 2016 - DOMAINE SIMON BIZE ET FILS

  Γαλλία / Burgundy
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η αιθέρια κομψότητα της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η αιθέρια κομψότητα της Βουργουνδίας αποτυπώνεται μεγαλειωδώς στο Domaine Simon Bize Savigny les Beaune Rouge 2016. Ζουμερό φρούτο, μεταξένιες τανίνες και όλη η τυπικότητα του Pinot Noir αποδεικνύουν περίτρανα γιατί όλα τα κορυφαία Pinot του κόσμου θέλουν να μοιάσουν σε αυτά της Βουργουνδίας!

Το οινοποιείο ξεκίνησε το 1880 από τον Simon Bize ο οποίος άρχισε να αγοράζει και φυτεύει αμπελώνες σε κομβικά σημεία της Cotes de Beaune. To 1950 ο εγγονός του αποφάσισε να εμφιαλώνει κρασί με το όνομα του και έτσι σιγά σιγά άρχισε το οινοποιείο να παίρνει σάρκα και οστά και να μεγαλώνει. Πλέον στο τιμόνι βρίσκεται η τέταρτη γενιά του οινοποιείου. Όπως καλά καταλαβαίνεις πρόκειται για ένα μικρό και οικογενειακό οινοποιείο που κάνει ελάχιστες φιάλες από κάποια από τα πιο σημαντικά αμπελοτόπια και χωριά της Βουργουνδίας. Το Domaine Simon Bize Savigny les Beaune Rouge 2016 είναι ένα από αυτά και είναι απλά υπέροχο.

Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελοτόπια που φυτεύτηκαν μεταξύ 1965 και 1978. Μετά την αυστηρή διαλογή τα σταφύλια ζυμώνουν κυρίως σε ολόκληρα τσαμπιά, με γηγενείς ζύμες, μέσα σε δρύινες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (παλιά στο μεγαλύτερο ποσοστό). Τέλος, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Το κύριο μέλημα των δημιουργών του είναι να εκφράσει όσο το δυνατόν καλύτερα το terroir αλλά και την κομψότητα του Pinot Noir.

Αν αγαπάς το Pinot Noir αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις και γρήγορα. Οι φιάλες είναι ελάχιστες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το Domaine Simon Bize Savigny les Beaune Rouge 2016 έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, σμέουρο, κράνο και κεράσι. Νότες κέδρου, πράσινου πιπεριού, μοσχοκάρυδου, τσαγιού και βρεγμένων φύλλων συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερή φράουλα, ώριμο σμέουρο, βύσσινο μπλέκονται με γήινες και διακριτικές μπαχαρένιες νότες

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, σμέουρο, κράνο, κεράσι, κέδρος, πράσινο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τσάι, βρεγμένα φύλλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAVIGNY LES BEAUNE 2016 - DOMAINE SIMON BIZE ET FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με ριζότο με τρούφα, μοσχαρίσιο φιλέτο με αρωματικό βούτυρο, ροφός με μανιτάρια στο φούρνο και πουρέ με παρμεζάνα

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}