Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 + 1  Chardonnay 2017 - Οίνοι Αδάμ
Οίνοι Αδάμ

5 + 1 CHARDONNAY 2017 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€65,40
49.50
€49,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η πιο αγαπημένη ποικιλία στον κόσμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι το νούμερο 1 σε φυτεύσεις σταφύλι παγκοσμίως και λογικό αφού έχει φανατικό κοινό παντού. Σούπερ προσαρμοστικό με πολλά διαφορετικά στυλ, είναι σχεδόν αδύνατο να μην αγαπήσεις τουλάχιστον ένα!

Το boutique οινοποιείο Οίνοι Αδάμ από το χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης διάλεξαν να καλλιεργήσουν, βιολογικά φυσικά, την αγαπημένη λευκή ποικιλία στα σχιστολιθικά εδάφη του αμπελώνα τους. Χαμηλή στρεμματική απόδοση, προσεκτική και αυστηρή διαλογή αποτελούν τη βάση του Chardonnay 2017 των Οίνων Αδάμ. Με μοντέρνα και φρέσκια ματιά, προτίμησαν να μην επισκιάσουν τα αρώματα της ποικιλίας με τη χρήση βαρελιού όπως γίνεται συνήθως. Έτσι χρησιμοποίησαν ελαφρύ battonnage (τακτική ανάδευση) με τις φίνες οινολάσπες για περίπου 4 μήνες, με σκοπό να χαρίσουν έξτρα όγκο και πολυπλοκότητα. Ο συνδυασμός φινέτσας, φυτικότητας και πλούσιου τροπικού φρούτου το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο.

Μόλις κυκλοφόρησε και η αλήθεια είναι πως θα εξαντληθεί εν ριπή οφθαλμού όπως και πέρσι! Μην αργείς…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονοπράσινο.

Μύτη εκρηκτική, με νότες πεπονιού, περγαμόντου, grapefruit,  ροδάκινου, μπανάνας, lime και passion fruit. Στο φόντο νύξεις φυτικότητας όπως πράσινο τσάι και γρασίδι δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και μέτρια (+) αρωματική ένταση. Γενναίες δόσεις grapefruit, lime, κίτρου, λεμονιού, άγουρου ανανά και λευκόσαρκου ροδάκινου. Διακριτικές νύξεις ζύμης χαρίζουν όγκο και λιπαρότητα. Λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα πεπόνι, περγαμόντο, grapefruit, ροδάκινο, μπανάνα, lime, passion fruit, πράσινο τσάι, γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 CHARDONNAY 2017 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ψητά λαχανικά, ψάρια, ζυμαρικά με λαχανικά αλλά και μόνο του σαν ένα πολύ ενδιαφέρον απεριτίφ

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}