ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
A Priori Mantinia 2024 - Novus Winery
Novus Winery

A PRIORI MANTINIA 2024 - NOVUS WINERY

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€12,20
€10,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το A Priori από το Novus Winery είναι η απόλυτη απόδειξη πως ο νέος μπορεί να είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς! Ο Λεωνίδας Νασιάκος επιστρέφει στην έδρα του τη Μαντίνεια και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: φανταστικά Μοσχοφίλερα, φτιαγμένα για να ξεχωρίζουν!

Η ιστορία ξεκινά από τη δεκαετία του ’50, όταν ο παππούς του Λεωνίδα, επίσης Λεωνίδας, ξεκίνησε να οινοποιεί ποικιλίες της Αρκαδίας και των γύρω περιοχών. Η οικογένεια Νασιάκου έχει βαθιά σχέση με το Μοσχοφίλερο (θυμάστε τη Μαντινεία του Νασιάκου;), μια ποικιλία που επανέφερε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’70 και εμφιάλωσε ως ΠΟΠ Μαντινεία τη δεκαετία του ’80. Ο Λεωνίδας Νασιάκος, χημικός-οινολόγος, έχοντας εργαστεί για σχεδόν 30 χρόνια σε κορυφαία οινοποιεία της Πελοποννήσου, απόφάσισε το 2020 να δημιουργήσει το δικό του οινοποιείο, το Novus, με στόχο να δώσει νέα πνοή στην οικογενειακή παράδοση και να εξελίξει το Μοσχοφίλερο όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Ο Λεωνίδας Νασιάκος, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Μοσχοφίλερο, οραματίστηκε ένα κρασί που θα αποτυπώνει την αυθεντικότητα της ποικιλίας και τη μοναδικότητα του terroir της Μαντινείας. Έτσι γεννήθηκε το A Priori Novus Winery, μια Μαντινεία από αμπέλια ηλικίας 15-40 ετών, από υψόμετρο 630-660 μέτρων, με παραμονή 3 μήνες με τις φίνες οινολάσπες.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το A Priori Novus Winery έχει λαμπερό λεμονί χρώμα και γκριζωπές ανταύγειες.

Στη μύτη, ξεδιπλώνει αρώματα από ροδοπέταλα, ροδόνερο, γλυκό λουκούμι, μανταρίνι και πορτοκάλι, ενώ στο στόμα είναι ζωηρό, με δροσιστική οξύτητα και μακρά, κομψή επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Μαντίνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα ροδοπέταλα, ροδόνερο, γλυκό λουκούμι, μανταρίνι, πορτοκάλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

A PRIORI MANTINIA 2024 - NOVUS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με πράσινες σαλάτες, λαβράκι ceviche, sushi

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}