To Chardonnay Αίας είναι ένα πληθωρικό, βαρελάτο Chardonnay για σένα που αγαπάς τα αρώματα μελιού, βουτύρου και φουντουκιού και τα πλούσια, παλαιωμένα λευκά. Παράλληλα είναι το κρασί που θα απογειώσει κάθε πλατό παλαιωμένων τυριών ή μια περιποιημένη carbonara.
To Chardonnay Αίας γεννήθηκε από τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη και τον Γιάννη Χαλκιά όταν χώρισαν οι δρόμοι τους με το ιστορικό οινοποιείο Αμπελώνες Αντωνόπουλου στην ορεινή Αχαΐα. Όντας και οι δυο βαθιά συνδεδεμένοι με το Chardonnay της περιοχής αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους. Έτσι έχουμε σταφύλια από αμπέλια στην Ορεινή Αιγιαλεία, σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και ζύμωση και παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 3ης (barrique) για 10 μήνες. Αυτό του χάρισε νότες βανίλιας, καπνού, καραμέλας βουτύρου και τοστ. Η έξτρα παλαίωση όμως στη φιάλη έδεσε αρμονικά τα αρώματα του βαρελιού με το αχλάδι και τα ώριμα εσπεριδοειδή, προσθέτοντας νότες μοσχοκάρυδου, μελιού και φουντουκιού.
Το Chardonnay Αίας δεν κυκλοφορεί πια αλλά μερικές τελευταίες φιάλες βρίσκονται ακόμα στο κελάρι μας. Πρόλαβέ το πριν εξαφανιστεί για πάντα!