ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αίας Chardonnay
€27,00
€16,12
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πρόλαβέ το πριν εξαφανιστεί για πάντα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Chardonnay Αίας είναι ένα πληθωρικό, βαρελάτο Chardonnay για σένα που αγαπάς τα αρώματα μελιού, βουτύρου και φουντουκιού και τα πλούσια, παλαιωμένα λευκά. Παράλληλα είναι το κρασί που θα απογειώσει κάθε πλατό παλαιωμένων τυριών ή μια περιποιημένη carbonara. 

To Chardonnay Αίας γεννήθηκε από τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη και τον Γιάννη Χαλκιά όταν χώρισαν οι δρόμοι τους με το ιστορικό οινοποιείο Αμπελώνες Αντωνόπουλου στην ορεινή Αχαΐα. Όντας και οι δυο βαθιά συνδεδεμένοι με το Chardonnay της περιοχής αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους. Έτσι έχουμε σταφύλια από αμπέλια στην Ορεινή Αιγιαλεία, σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και ζύμωση και παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 3ης (barrique) για 10 μήνες. Αυτό του χάρισε νότες βανίλιας, καπνού, καραμέλας βουτύρου και τοστ. Η έξτρα παλαίωση όμως στη φιάλη έδεσε αρμονικά τα αρώματα του βαρελιού με το αχλάδι και τα ώριμα εσπεριδοειδή, προσθέτοντας νότες μοσχοκάρυδου, μελιού και φουντουκιού. 

Το Chardonnay Αίας δεν κυκλοφορεί πια αλλά μερικές τελευταίες φιάλες βρίσκονται ακόμα στο κελάρι μας. Πρόλαβέ το πριν εξαφανιστεί για πάντα! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και έντονα αρώματα βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, φουντουκιού, μοσχοκάρυδου, λεμονιού, μπισκότου, φλούδας μανταρινιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Τα αρώματα των ώριμων εσπεριδοειδών και των γλυκών μπαχαρικών μπλέκονται με νότες βουτύρου και μελιού.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Βανίλια, καραμέλα βουτύρου, φουντούκι, μοσχοκάρυδο, λεμόνι, μπισκότο, φλούδα μανταρινιού, αχλαδιού, ροδάκινου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΙΑΣ CHARDONNAY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, carbonara, ποικιλία παλαιωμένων τυριών

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}