ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Albillo Mayor 2023 - Bendito Destino
Bendito Destino

ALBILLO MAYOR 2023 - BENDITO DESTINO

  Ισπανία / Ribera del Duero
€77,10
€67,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα συλλεκτικό ισπανικό λευκό αριστούργημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Albillo Mayor 2023 από το Bendito Destino είναι ένα πληθωρικό λευκό κρασί που αναδεικνύει τη σπάνια ισπανική ποικιλία Albillo Mayor, της Ribera del Duero. Η μοίρα του ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη, από τη στιγμή που τράβηξε το ενδιαφέρον του Terry Kandylis. Με φινέτσα αλλά και πολυπλοκότητα και δομή που θυμίζει λευκή Βουργουνδία αυτό το λευκό έχει φτιαχτεί για να κλέβει την παράσταση.

Στην καρδιά της Ribera del Duero, ανάμεσα σε παλιά αμπέλια που μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής, γεννήθηκε το Bendito Destino: «Ευλογημένη Μοίρα». Το 2020, ο βραβευμένος sommelier Terry Kandylis, καθ’ οδόν για τα Κανάρια Νησιά, έκανε μια στάση στο χωριό Canalejas de Peñafiel, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Εκεί, σε υψόμετρο 925 μέτρων, αναγνώρισε την ευκαιρία να δώσει νέα πνοή σε εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και να δημιουργήσει κρασιά με μοναδική ταυτότητα. Με τη βοήθεια του Secundino, του γηραιότερου αμπελουργού του χωριού, αναβίωσε την ισπανική παράδοση, εφαρμόζοντας βιώσιμες τεχνικές καλλιέργειας και οινοποίησης. Σήμερα, το Bendito Destino συγκαταλέγεται στα πιο συναρπαστικά οινικά projects της Ισπανίας, εκφράζοντας το μεγαλείο του τοπικού terroir μέσα από ελάχιστες, σπάνιες φιάλες.

Το Albillo Mayor 2023 περιλαμβάνει σταφύλια από 4 υπεραιωνόβιους αμπελώνες της περιοχής. Ο Terry Kandylis σε αυτό το κρασί εφάρμοσε τις τεχνικές που είχε διδαχθεί από κορυφαίους οινοποιούς της Βουργουνδίας, τους οποίους είχε παρακολουθήσει στενά. Αρχικά, τα σταφύλια πατιούνται παραδοσιακά με τα πόδια. Ακολουθεί ήπια πίεση σε πρέσα καλαθιού και η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια François Frères 500 λίτρων. Εκεί το κρασί παραμένει για περίπου 7 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, αποκτώντας πλούτο, υφή και πολυπλοκότητα.

Με μόλις 1.281 φιάλες να κυκλοφορούν παγκοσμίως, το Albillo Mayor 2023 από το Bendito Destino είναι ένα πραγματικά συλλεκτικό κρασί. Μη χάσεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αρώματα από άνθη πορτοκαλιάς και ακακίας, χαμομήλι, ώριμο αχλάδι, λευκό ροδάκινο, περγαμόντο και ξύσμα πορτοκαλιού, πλαισιώνονται από φουντούκι, brioche, φρυγανιά και μοσχοκάρυδου.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με κρεμώδη υφή και ισορροπημένη οξύτητα, που παραπέμπει σε μεγάλα λευκά της Βουργουνδίας. Αποξηραμένη φλούδα εσπεριδοειδών, αχλαδι, ροδάκινο, γλυκό μήλο, φουντούκι και μπισκότο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ribera del Duero, Ισπανία
Ποικιλία Albillo Mayor
Αρώματα άνθη πορτοκαλιάς, άνθη ακακίας, χαμομήλι, ώριμο αχλάδι, λευκό ροδάκινο, περγαμόντο, ξύσμα πορτοκαλιού, φουντούκι, brioche, φρυγανιά, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALBILLO MAYOR 2023 - BENDITO DESTINO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με χτένια σωτέ με βούτυρο και μυρωδικά, χοιρινό φιλέτο με λευκή σάλτσα μανιταριών, ή μαλακά αγελαδινά τυριά όπως Brie και Morbier.

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}