Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, έφτασε κοντά στην εξαφάνιση. Η Μαλαγουζιά όχι μόνο κατάφερε να επανέλθει, αλλά κατέκτησε την Ελλάδα και τώρα πια έχει ξεκινήσει το ταξίδι της με προορισμό τον κόσμο.
Κιτρινοπράσινη, εκρηκτικά αρωματική και με φινετσάτο στόμα, η αγαπημένη πια ελληνική ποικιλία αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ποικιλία παγκόσμιας κλάσης με τα κρασιά της να κερδίζουν πόντο – πόντο το οινικό στερέωμα.
Αλεξάνδρα λένε την κόρη της Κλαούντιας Παπαγιάννη. Έδωσε στο αγαπημένο της λευκό κρασί το όνομά της. Το Alexandra του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη επάξια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Μαλαγουζιές στην Ελλάδα και το επιβεβαιώνει κάθε χρόνο.
Σε αυτό συντελεί η θαλασσινή αύρα που κάνει το θαύμα της δροσίζοντας τα επικίνδυνα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, δίνοντας στον καρπό τον χρόνο του καθυστερώντας την ωρίμανση. Παραμένοντας με τις οινολάσπες σε χαμηλές θερμοκρασίες για 2 μήνες και με τακτικό batonage, όλα τα φρουτένια χαρακτηριστικά της ποικιλίας περνούν στο κρασί, χαρίζοντάς του ζωντάνια και φρεσκάδα.
Το Alexandra του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη είναι κάθε χρόνο ανάμεσα στις πρώτες Μαλαγουζιές που εξαντλούνται. Απόλυτα δικαιολογημένα αν θέλεις τη γνώμη μας...