ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Άλκαρ Ποταμίσι 2022 - Messarea Winery
Messarea Winery

ΑΛΚΑΡ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2022 - MESSAREA WINERY

  Ελλάδα / Τήνος
€34,10
€29,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Σπάνιο, αρωματικό και άκρως απολαυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Άλκαρ Ποταμίσι 2022 από το οινοποιείο Messarea της Τήνου είναι ο λόγος που η σπάνια αυτή ελληνική ποικιλία, θα μπει στην καθημερινότητά σου. Αρώματα λευκών λουλουδιών, φρεσκάδα εσπεριδοειδών, ζωντανή οξύτητα και ένα οινοποιείο υπόδειγμα που ευθύνεται για την παραγωγή του. Αυτό το λευκό κρασί τα έχει όλα και θα το διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά!

​Το 2005, η οικογένεια Παπαγεωργίου ανακάλυψε ένα εκπληκτικό τοπίο στην ενδοχώρα της Τήνου, γεμάτο αιωνόβιες ελιές, πορτοκαλεώνες και πλούσια άγρια βλάστηση, όπου τα παλαιά αμπέλια καρποφορούσαν χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό το φυσικό περιβάλλον αποτέλεσε τη βάση για την παραγωγή αυθεντικών κρασιών, που ενισχύθηκε με την ίδρυση του οινοποιείου Messarea και την εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών, οδηγώντας την οινοποίηση σε άλλη διάσταση. Το οινοποιείο σήμερα, αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και σεβασμού στο παραδοσιακό τοπίο, ενώ εκμεταλλεύεται τη δύναμη της βαρύτητας σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Από την άλλη, ο φυσικός εξαερισμός και η παραδοσιακή τεχνική της ξερολιθιάς συμβάλλουν στη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα η ζύμωση και η παλαίωση των κρασιών, να γίνονται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Το Άλκαρ Ποταμίσι προέρχεται από τα αμπέλια στα χωριά Φαλατάδος, Μυρσίνη και Μέση, σε υψόμετρο περίπου 350-400 μέτρων. Το 2022 θεωρείται από τις καλύτερες χρονιές ωρίμασης των σταφυλιών και επιλέχθηκε η μέθοδος whole bunch (χρήση ολόκληρων τσαμπιών στις πιέσεις), που έδωσε διακριτικές γλυκές βοτανικές νότες. Στη συνέχεια ο μούστος ζύμωσε σε τσιμεντένιες δεξαμενές, που διατήρησαν το πλούσιο και καθαρό άρωμα του φρούτου, ενώ η παραμονή για 9 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, ενίσχυσε τη δομή και την πολυπλοκότητα του κρασιού. 

Το Άλκαρ Ποταμίσι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό κρασί που θα απολαύσεις τώρα που ανοίγει ο καιρός, αλλά και για πάντα. Είναι ένα must-have λευκό κρασί, που απλά ταιριάζει τέλεια με όλα και κάθε στιγμή!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πολύ εκφραστικά αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, κυρίως λεμονιού και κίτρου, ενώ στη συνέχεια το αχλάδι, το περγαμόντο, το χαμομήλι το γιασεμί και το θυμάρι, δημιουργούν ένα πιο σύνθετο αποτέλεσμα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και διακριτική λιπαρότητα που ισορροπεί με την τραγανή οξύτητα και προσφέρει μια αναζωογονητική και ευχάριστη αίσθηση με πολύ απαλές νότες αλμύρας. Η επίγευση είναι μακρά και λεμονάτη με μια αίσθηση τανικού χαρακτήρα που δίνει μια επιπλέον πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τήνος, Ελλάδα
Ποικιλία Άσπρο Ποταμίσι
Αρώματα Εσπεριδοειδή, κίτρο, περγαμόντο, αχλάδι, ανανά, χαμομήλι, γιασεμί, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΛΚΑΡ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2022 - MESSAREA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με φιλέτο τσιπούρας με βουτυράτη σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι με κεφαλοτύρι, κοτόπουλο γάστρας με θυμάρι και ψητά λαχανικά.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}