Το Πάρος Amphora του Οινοποιείου Μωραΐτη είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο πορτοκαλί κρασί από αμφορέα που έχουμε δοκιμάσει. Ο ντελικάτος χαρακτήρας της Μονεμβασιάς μεταμορφώνεται με αυτή την οινοποίηση αλλά καταφέρνει και επικρατεί, δαμάζοντας το γήινο στοιχείο του αμφορέα. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Μονεμβασιά θα ήταν ο Hulk Hogan του ελληνικού κρασιού, εσύ;
To Οινοποιείο Μωραΐτη είναι σίγουρα το διασημότερο οινοποιείο της Πάρου και ένα από τα γνωστότερα των Κυκλάδων. Η συμβολή του στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών όπως η Μονεμβασιά είναι τεράστια. Συγκεκριμένα έχουν πειραματιστεί με πολλές εκδοχές της Μονεμβασιάς, δεξαμενή, βαρέλι, ξηρή, γλυκιά και τώρα έφτασε η ώρα να δοκιμάσουν και μια παλαιωμένη σε αμφορέα. Έτσι γεννήθηκε το Πάρος Amphora, μια Μονεμβασιά που τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι στους Άγιους Ανάργυρους. Το κρασί ζυμώνει σε αμφορείς, με τις γηγενείς ζύμες του και σε επαφή με τα στέμφυλα και ωριμάζει εκεί για 6 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς πρόσθετα θειώδη και γεμάτο πληθωρικά γήινα, πικάντικα αρώματα και ζηλευτή πολυπλοκότητα.
Δοκίμασε το Πάρος Amphora του Οινοποιείου Μωραΐτη τώρα!