ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amphora 2019 - Οινοποιείο Μωραΐτη
Οινοποιείο Μωραΐτη

AMPHORA 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

  Ελλάδα
€31,80
€28,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο ιδιαίτερο πορτοκαλί κρασί από αμφορέα που έχουμε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Πάρος Amphora του Οινοποιείου Μωραΐτη είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο πορτοκαλί κρασί από αμφορέα που έχουμε δοκιμάσει. Ο ντελικάτος χαρακτήρας της Μονεμβασιάς μεταμορφώνεται με αυτή την οινοποίηση αλλά καταφέρνει και επικρατεί, δαμάζοντας το γήινο στοιχείο του αμφορέα. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Μονεμβασιά θα ήταν ο Hulk Hogan του ελληνικού κρασιού, εσύ;

To Οινοποιείο Μωραΐτη είναι σίγουρα το διασημότερο οινοποιείο της Πάρου και ένα από τα γνωστότερα των Κυκλάδων. Η συμβολή του στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών όπως η Μονεμβασιά είναι τεράστια. Συγκεκριμένα έχουν πειραματιστεί με πολλές εκδοχές της Μονεμβασιάς, δεξαμενή, βαρέλι, ξηρή, γλυκιά και τώρα έφτασε η ώρα να δοκιμάσουν και μια παλαιωμένη σε αμφορέα. Έτσι γεννήθηκε το Πάρος Amphora, μια Μονεμβασιά που τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι στους Άγιους Ανάργυρους. Το κρασί ζυμώνει σε αμφορείς, με τις γηγενείς ζύμες του και σε επαφή με τα στέμφυλα και ωριμάζει εκεί για 6 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και γεμάτο πληθωρικά γήινα και πικάντικα αρώματα και ζηλευτή πολυπλοκότητα.

Δοκίμασε το Πάρος Amphora του Οινοποιείου Μωραΐτη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Πάρος Amphora του Οινοποιείου Μωραΐτη έχει μέτριο κεχριμπαρί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και έντονα αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, κίτρου, περγαμόντου, νεραντζιού, χρυσάνθεμου, μελιού και νωπού χώματος.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτρια οξύτητα και απαλές τανίνες. Πορτοκαλόφλουδες, γλυκό κυδώνι, γκρέιπφρουτ, φουντούκι, ανθόμελο, περγαμόντο, λωτός, αγιόκλημα, πηλός και ροδάκινο συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πάρος
Ποικιλία Μονεμβασιά
Αρώματα Αποξηραμένο βερίκοκο, κίτρο, περγαμόντο, νεράντζι, χρυσάνθεμο, μέλι, νωπό χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMPHORA 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα, linguine με μπισκ καραβίδας και ξύσμα πορτοκάλι, παΐδάκια κοτόπουλο με μέλι, soya και πορτοκάλι

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}