ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Anandale Farm Riesling 2024 - Blank Canvas
Blank Canvas

ANANDALE FARM RIESLING 2024 - BLANK CANVAS

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
€25,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Riesling έκπληξη από το Marlborough, με 93pts από Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Anandale Farm Riesling 2024 από τη φοβερή ομάδα των Blank Canvas, είναι ένα single vineyard Riesling, από την περιοχή Blind River του Marlborough, που θα σε ξετρελάνει! Εμείς το γνωρίσαμε την ημέρα που τους φιλοξενήσαμε στο χώρο μας, για ένα μοναδικό και πολύ επιμορφωτικό masterclass και ήταν μια μεγάλη έκπληξη που κέρδισε τις εντυπώσεις! Η φήμη του φαίνεται να μεγαλώνει σταδιακά, καθώς οι λάτρεις του Riesling το αποθεώνουν για την ισορροπία, την καθαρότητα και την εκπληκτική του φινέτσα. Η σοδειά του 2024 είναι από τις πιο εκφραστικές και ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα των οινοκριτικών, σκοράροντας 93pts από Wine Advocate και 90pts James Suckling! 

Το Blank Canvas είναι ένα μπουτίκ οινοποιείο που γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων του κόσμου του κρασιού, του Matt Thompson και της Sophie Parker-Thomson MW. Ο Matt με περισσότερους από 59 τρύγους σε Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη και πλούσια συλλογή βραβείων, ξεχωρίζει ως ένας από τους πιο καταξιωμένους οινολόγους της χώρας. Η Sophie, η νεότερη Master of Wine της Νέας Ζηλανδίας, έχει ήδη στο ενεργητικό της 21 τρύγους και εμπειρία και στα δύο ημισφαίρια. Από το 2013, διαχειρίζονται 9 βιώσιμους αμπελώνες σε επιλεγμένες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας και δημιουργούν κρασιά που εντυπωσιάζουν και σκοράρουν σταθερά υψηλά! 

Για το Anandale Farm Riesling 2024 Blank Canvas, τα σταφύλια προέρχονται από το κτήμα Anandale Farm, που κατέχει την πιστοποίηση Sustainable Winegrowing New Zealand και καλλιεργείται με μεθόδους οικολογικές, με έμφαση στην βιωσιμότητα. To ψυχρό θαλάσσιο αεράκι, χαρίζει στο Riesling φρεσκάδα και κοφτερή οξύτητα ενώ η άφθονη ηλιοφάνεια τονίζει το φρούτο. Η έμπνευση για αυτό το κρασί τους ήρθε από τα Kabinett της Γερμανίας, έτσι γεννήθηκε ένα Riesling με εντυπωσιακή ισορροπία, που η διακριτική γλυκύτητα εξισορροπείται πλήρως από την τονισμένη, λεμονάτη οξύτητα.  

Θα λατρέψεις το Anandale Farm Riesling 2024 από Blank Canvas αν είσαι λάτρης της ποικιλίας αλλά και όχι μόνο. Σκέψου μόνο πως αν είναι τόσο νόστιμο τώρα που είναι φρέσκο τι θα γίνει μετά από 5 χρόνια! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα από λευκό ροδάκινο, λεμόνι, πράσινο μήλο, ξύσμα lime και άνθη λεμονιάς. Διακριτικές νότες βρεγμένης πέτρας, αγιοκλήματος και τσακμακόπετρας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο. 

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, με τραγανή οξύτητα που ισορροπεί άριστα με τη  μέτρια γλυκύτητα. Γεύσεις από lime, ξύσμα πορτοκάλι, μήλο, μέλι, βρεγμένη πέτρα και λευκά άνθη μπλέκονται με νότες μπισκότου και λεμονιού, ενισχύοντας την πολυπλοκότητα του. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 8%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα λευκό ροδάκινο, λεμόνι, πράσινο μήλο, ξύσμα lime, άνθη λεμονιάς, βρεγμένη πέτρα, αγιόκλημα, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ANANDALE FARM RIESLING 2024 - BLANK CANVAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το σαν απεριτίφ ή με γλυκόξινο κοτόπουλο, πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας ή στρείδια με ginger και chili 

Γλυκόξινο κοτόπουλο με φρέσκο αρακά και πιπεριές

– 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
– 200 γρ. αρακά
– 250 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
– 3 καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– 50 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 40 ml σάλτσα σόγιας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
– 30 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
– 250 ml ζωμό λαχανικών
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– Κόλιανδρο ή μαϊντανό
– 1 μοσχολέμονο

Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε μπουκιές. Έπειτα το βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα,τη σόγια, το κόρν φλάουρ και το μαρινάρουμε για 30΄.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα και το κρεμμύδι σε λωρίδες.

Σε ένα γουόκ ή αν δεν έχουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το μέλι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον ζωμό, πιπέρι και προσεκτικά αλάτι αφού η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαιντανό και μοσχολέμονο.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό όποιο λαχανικό εποχής μας αρέσει όπως κολοκυθάκια, φασολάκια κ.α.
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μανιτάρια, ειδικά με σιτάκε που του πάνε πολύ

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}