ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Antigonisme 2022 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ANTIGONISME 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€36,20
€30,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα απόλυτα γαστρονομικό και συναρπαστικό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Antigonisme είναι ένα φυσικό κρασί από μια πολύ όμορφη συνεργασία κάποιων εξαιρετικά ωραίων τύπων. Ομόρροπες δυνάμεις από τη Γαλλία και την Ελλάδα ενώθηκαν, μπήκαν μέσα στη φαντασμαγορική σφαίρα των φυσικών κρασιών και δημιούργησαν ένα αριστούργημα!

Το Zulu Wines γεννήθηκε το 2015 όταν το ζεύγος Christophe και Jess Albero, στο μπαρ φυσικών κρασιών που διατηρούσαν στο Perpignan της Νότιας Γαλλίας, γνώρισαν τον Laurent Pujol και ανακάλυψαν την κοινή τους λατρεία για αυτά! Η ιδέα ήταν ανατρεπτική και σε συνεργασία με οινοποιούς, έφτιαχναν από τα σταφύλια τους, ιδιαίτερα cuvée κρασιά. Κάπως έτσι, οι δρόμοι τους ενώθηκαν με τη Μελισσάνθη Λίγα, την κόρη της αγαπημένης μας οικογένειας οινοποιών από τον Τύρναβο. Η εφαρμογή της φιλοσοφίας «περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου», γράφει πλέον δεκαετίες στο portfolio του Κτήματος Λίγα και όπως ήταν «φυσικό» (!), από αυτή τη συνεργασία δεν θα μπορούσε να προκύψει κάτι άλλο, πέρα από ένα απόλυτα γαστρονομικό, συναρπαστικό κρασί, που φαίνεται να παίρνει το δρόμο προς τα περιζήτητα. Μόλις σε προειδοποιήσαμε!

Το Antigonisme προέρχεται από μοναδικής ποιότητας σταφύλια Μοσχόμαυρου, στα οποία εφαρμόστηκε η μέθοδος «πάτα-τράβα»* και η ζύμωση που ακολούθησε έγινε με γηγενείς ζύμες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί παρέμεινε 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, με μηδενικά σχεδόν θειώδη. Αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε με τρεις μόνο λέξεις; Eντυπωσικάπολύπλοκο, νόστιμοκαιφοβεράζουμερό, παιχνιδιάρικοκαιυπερβολικάαπολαυστικό…!

Τρέξε μήπως και το προλάβεις.

*πάτα-τράβα: εφαρμόζεται κυρίως σε ερυθρές και πολύ βαφικές ποικιλίες και περιλαμβάνει την άμεση απομάκρυνση του μούστου, μετά από πολύ απαλές πιέσεις τον σταφυλιών. Γίνεται κυρίως για να μη χρωματιστεί το κρασί, αλλά και να μη γίνει πολύ ταννικό από την επαφή του μούστου με τα στέμφυλα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει έντονο λεμονί χρώμα και πορτοκαλί ανταύγειες. Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, με το κίτρο, το ξύσμα λεμονιού και το lime να υπερτερούν. Νότες από άγουρο βερίκοκο και νεράντζι δίνουν μια έξτρα φρεσκάδα, ενώ το τσάι του βουνού και το κάσιους συμπληρώνουν ένα πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Έχει πλούσιο σώμα με δροσερή οξύτητα και απαλό τανικό προφίλ, που δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα, με την απαλή ορυκτότητα να δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα εσπεριδοειδή είναι πολύ έντονα και στο στόμα, προσδίδοντας μια πολύ φρέσκια και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Μοσχόμαυρο
Αρώματα Κίτρο, ξύσμα λεμονιού, lime, βερίκοκο, νεράντζι, τσάι του βουνού
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ANTIGONISME 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με τηγανητά μεζεδάκια, ποικιλίες τυριών και λεμονάτο χοιρινό.

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}