ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Areore 2021 - Scarbolo
€26,60
€23,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ διαφορετική έκφραση του Friuli!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Areore 2021 από το οινοποιείο Scarbolo είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που αποτελεί μια πολύ διαφορετική έκφραση του Friuli, μέσα από τρεις ποικιλίες που συνυπάρχουν αρμονικά: Chardonnay, Sauvignon Blanc και Tocai Friulano. Το όνομά του, εμπνευσμένο από τον αέρα ("aere"), παραπέμπει στην ελευθερία, την ανάταση και την καθαρότητα—χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται σε κάθε γουλιά.

Το οινοποιείο Scarbolo, με έδρα το Lauzacco της περιοχής Friuli-Venezia Giulia, είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που πίσω του κρύβονται οι Mattia και Annalisa Scarbolo. Ο Mattia και η Annalisa καλλιεργούν τα αμπέλια τους με τρόπο ολιστικό, που σέβεται και διατηρεί το οικοσύστημα ενώ για την οινοποίηση ακολουθούν μη παρεμβατικές μεθόδους (ήπια φυσική οινοποίηση).

Το Areore 2021 από Scarbolo αποτελείται από Chardonnay, Sauvignon Blanc και Tocai Friulano που προέρχονται από κλήματα 20 ετών. Η επιλογή των ποικιλιών δεν είναι τυχαία: το Chardonnay προσφέρει δομή, το Sauvignon Blanc αρωματική ένταση και το Tocai Friulano την τοπική ταυτότητα. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και tonneaux (δρύινες δεξαμενές), ωριμάζει σε tonneaux για 22 μήνες και εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα, εκφράζοντας μοναδικά την αυθεντικότητα του τόπου του.

Το Areore 20121 από Scarbolo είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανθρώπου και φύσης, που δε φτιάχτηκε για να εντυπωσιάσει με περιέργες τεχνικές, αλλά για να σε κερδίσει με το πολύ ιδιαίτερο και ζωηρό ταμπεραμέντο του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Areore 2021 Scarbolo έχει λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι εκρηκτική και παράλληλα κομψή, με αρώματα από λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, αποξηραμένο βερίκοκο, λευκό πιπέρι, μανταρίνι και αποξηραμένα βότανα.

Στο στόμα,έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, διακριτικά λιπαρή υφή και μακρά επίγευση. Οι γεύσεις του εναλλάσσονται ανάμεσα σε ώριμα εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα φρούτα, κυδώνι, μέλι και πιπεράτες νότες από το Sauvignon Blanc.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Friuli-Venezia Giulia, Ιταλία
Ποικιλία Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tokaj Friulano
Αρώματα λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, αποξηραμένο βερίκοκο, λευκό πιπέρι, μανταρίνι, αποξηραμένα βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 22 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AREORE 2021 - SCARBOLO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψαρονέφρι με πορτοκάλι και φασκόμηλο, ριζότο με σαφράν και γαρίδες και ημίσκληρα τυριά.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}