ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aristargos 2022 - David & Nadia
€38,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εκπληκτικό λευκό blend με 94pts από Wine Advocate και Tim Atkin MW!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το δίδυμο David & Nadia ξαναχτυπά με το Aristargos 2022, αλλά αυτή τη φορά για να μας εξηγήσει πως η πολυποικιλιακή οινοποίηση δεν είναι απλά ένα οινοποιητικό τρικ, αλλά μια τέχνη βαθιάς έκφρασης terroir και φιλοσοφίας. Το λευκό blend με βάση το Chenin Blanc έχει ήδη εντυπωσιάσει τους κριτικούς οίνου με τον James Suckling να του δίνει 93pts και το RP Wine Advocate μαζί με τον Tim Atkin MW να του χαρίζουν 94pts. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο.

Η Nadia και ο David Sadie ίδρυσαν το οινοποιείο τους το 2013 στη φάρμα Paardebosch, κοντά στο Malmesbury, αφού γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Stellenbosch, εκείνος στην οινολογία, εκείνη στην εδαφολογία. Το πρώτο τους κρασί εμφιαλώθηκε το 2010 και αποτέλεσε την αφετηρία για ένα κοινό όραμα: να εκφράσουν την πολυμορφία του Swartland μέσα από παλιά κλήματα, συνδυασμό εδαφών και ελάχιστα παρεμβατική οινοποίηση. Το οινοποιείο τους είναι μέλος της SIP (Swartland Independent Producers), μιας πρωτοβουλίας που προασπίζει την αυθεντικότητα και την ταυτότητα της περιοχής.

Το David & Nadia Aristargos 2022 είναι ένα λευκό blend με βάση το Chenin Blanc (51%) και συμμετοχή από 8 ακόμη ποικιλίες (Sémillon, Colombar, Roussanne, Clairette Blanche, Marsanne, Verdelho, Viognier και Grenache Blanc) που εκφράζουν την πολυμορφία του Swartland. Τα σταφύλια προέρχονται από 16 διαφορετικούς ξερικούς αμπελώνες με bush vines, φυτεμένους σε εδάφη από γρανίτη, σχιστόλιθο και πηλό. Το κρασί οινοποιείται με ήπιες παρεμβάσεις και τεχνικές που περιλαμβάνουν skin contact, ζύμωση με γηγενείς ζύμες και ωρίμαση για 12 μήνες σε ένα συνδυασμό από γαλλικά δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές, καταλήγοντας σε εντυπωσιακή αρωματική πολυπλοκότητα, ζωηρό στόμα και πλούσια δομή.

Το David & Nadia Aristargos 2022 είναι ένα πολύ εκφραστικό και ισορροπημένο κρασί, με φρούτο που λάμπει, με αρώματα και υφή που απλά θα σε καθηλώσουν. Αξίζει και την τελευταία του σταγόνα, οπότε προτείνουμε να το καταναλώσεις με τη σωστή παρέα και μια ψητή συναγρίδα με σάλτσα λεμονιού και κάπαρη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη είναι εκφραστικό με αρώματα κερήθρας, αγιοκλήματος, lime, φρέσκου βερίκοκου, με νότες ώριμου μήλου, αχλαδιού και μάνγκο. Φρυγανιά και αμύγδαλο προσθέτουν βάθος, ενώ οι διακριτικές νότες από βρεγμένη πέτρα ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με τραγανή οξύτητα και πλούσια λιπαρή υφή. Πράσινο μήλο, λεμόνι, ροδάκινο, κυδώνι, κερήθρα και φλούδες εσπεριδοειδών κυριαρχούν, ενώ οι νότες ορυκτότητας που ακολουθούν ενισχύουν τη δομή και προσθέτουν βάθος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Swartland, Ν.Αφρική
Ποικιλία Chenin Blanc, Sémillon, Colombar, Roussanne, Clairette Blanche, Marsanne, Verdelho, Viognier, Grenache Blanc
Αρώματα αρώματα κερήθρας, αγιοκλήματος, lime, φρέσκου βερίκοκου, με νότες ώριμου μήλου, αχλαδιού και μάνγκο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ARISTARGOS 2022 - DAVID & NADIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με κίτρινα παλαιωμένα τυριά, ψητά ψάρια με λεμονάτες σάλτσες, ή ριζότο λεμονιού με παρμεζάνα και θυμάρι.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}