Το δίδυμο David & Nadia ξαναχτυπά με το Aristargos 2022, αλλά αυτή τη φορά για να μας εξηγήσει πως η πολυποικιλιακή οινοποίηση δεν είναι απλά ένα οινοποιητικό τρικ, αλλά μια τέχνη βαθιάς έκφρασης terroir και φιλοσοφίας. Το λευκό blend με βάση το Chenin Blanc έχει ήδη εντυπωσιάσει τους κριτικούς οίνου με τον James Suckling να του δίνει 93pts και το RP Wine Advocate μαζί με τον Tim Atkin MW να του χαρίζουν 94pts. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο.
Η Nadia και ο David Sadie ίδρυσαν το οινοποιείο τους το 2013 στη φάρμα Paardebosch, κοντά στο Malmesbury, αφού γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Stellenbosch, εκείνος στην οινολογία, εκείνη στην εδαφολογία. Το πρώτο τους κρασί εμφιαλώθηκε το 2010 και αποτέλεσε την αφετηρία για ένα κοινό όραμα: να εκφράσουν την πολυμορφία του Swartland μέσα από παλιά κλήματα, συνδυασμό εδαφών και ελάχιστα παρεμβατική οινοποίηση. Το οινοποιείο τους είναι μέλος της SIP (Swartland Independent Producers), μιας πρωτοβουλίας που προασπίζει την αυθεντικότητα και την ταυτότητα της περιοχής.
Το David & Nadia Aristargos 2022 είναι ένα λευκό blend με βάση το Chenin Blanc (51%) και συμμετοχή από 8 ακόμη ποικιλίες (Sémillon, Colombar, Roussanne, Clairette Blanche, Marsanne, Verdelho, Viognier και Grenache Blanc) που εκφράζουν την πολυμορφία του Swartland. Τα σταφύλια προέρχονται από 16 διαφορετικούς ξερικούς αμπελώνες με bush vines, φυτεμένους σε εδάφη από γρανίτη, σχιστόλιθο και πηλό. Το κρασί οινοποιείται με ήπιες παρεμβάσεις και τεχνικές που περιλαμβάνουν skin contact, ζύμωση με γηγενείς ζύμες και ωρίμαση για 12 μήνες σε ένα συνδυασμό από γαλλικά δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές, καταλήγοντας σε εντυπωσιακή αρωματική πολυπλοκότητα, ζωηρό στόμα και πλούσια δομή.
Το David & Nadia Aristargos 2022 είναι ένα πολύ εκφραστικό και ισορροπημένο κρασί, με φρούτο που λάμπει, με αρώματα και υφή που απλά θα σε καθηλώσουν. Αξίζει και την τελευταία του σταγόνα, οπότε προτείνουμε να το καταναλώσεις με τη σωστή παρέα και μια ψητή συναγρίδα με σάλτσα λεμονιού και κάπαρη!