ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Arkóvatos 2024 - L' Heritage Korres Yastra
€23,20
€20,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα σπάνιο λευκό κρασί από τη Νάξο, φτιαγμένο με μεράκι και σεβασμό στη γη.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Arkóvatos από L’Heritage Korres είναι ένα τραγανό λευκό κρασί που δύσκολα θα συναντήσεις όμοιό του. Ο λόγος είναι αρχικά η καταγωγή του, η Νάξος και ο δεύτερος είναι οι γηραιοί και αυτόρριζοι αμπελώνες από τους οποίους προέρχεται. Αν σε αυτά προσθέσεις το ιδιαίτερο χαρμάνι που βασίζεται στο Ποταμίσι και το έμπειρο χέρι των Πάνο και Σπύρο Ζουμπούλη καταλαβαίνεις πως μιλάμε για κάτι που αξίζει σίγουρα την προσοχή σου.

Το Arkóvatos από L’Heritage Korres είναι ένα κρασί που μας έρχεται από την ορεινή βορειοδυτική Νάξο, από έναν μικρό, αλλά ξεχωριστό αμπελώνα. Ο αμπελώνας αυτός έχει αμπέλια με μέσο όρο ηλικίας τα 80 έτη και είναι αυτόρριζος. Τα παλιά κλήματα είναι διαμορφωμένα σε κύπελλο και φυτεμένα σε αναβαθμίδες με έντονες κλίσεις, για ιδανικές συνθήκες αποστράγγισης. Η καλλιέργεια είναι βιολογική, με κάποιες βιοδυναμικές πρακτικές, και όλα γίνονται στο χέρι – από τον τρύγο μέχρι τη διαλογή των σταφυλιών. Το όνομα αρκοβάτος δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και πρόκειται για ένα άγριο και σπάνιο αναρριχόμενο φυτό, που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν πως οι καρποί του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, που συναντάμε μέσα στον αμπελώνα, στη θέση Αρκοβαθιά.

Το χαρμάνι του Arkóvatos από L’Heritage Korres αποτελείται από Ποταμίσι (80%), Αηδάνι (17%) και Μονεμβασιά (3%), ποικιλίες που δίνουν φρεσκάδα, αρώματα και μια ιδιαίτερη κυκλαδίτικη ταυτότητα. Η οινοποίηση είναι ήπια και προσεγμένη, ταυτόσημη με το στυλ του Ζουμπούλη: τα τσαμπιά πιέζονται ολόκληρα, η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, και το κρασί ωριμάζει για 4–6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, με συχνό bâtonnage για έξτρα υφή και βάθος. Όλα είναι μελετημένα έτσι ώστε να προκύψει ένα κρασί που να αντανακλά την ιστορία του τόπου και την έκφραση των παλαιών αμπελιών.

Πληθωρικό αλλά και φίνο, με λεμονάτη οξύτητα και έντονη ορυκτότητα είναι το κρασί για όλα τα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη πρωταγωνιστούν τα εσπεριδοειδή και οι νότες αλμύρας και βρεγμένης πέτρας. Έπειτα από λίγο την εμφάνισή τους κάνουν το λευκό, άγουρο ροδάκινο, το χαμομήλι και τα μεσογειακά βότανα.

Στο στόμα έχουμε μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Το φρούτο είναι πυκνό και τραγανό: λεμόνια, γκρέιπφρουτ, ροδάκινα, κίτρα και πράσινα μήλα γεμίζουν τον ουρανίσκο. Το ελαφρώς αλμυρό τελείωμά του δίνει νεύρο και χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 11,9%
Προέλευση Νάξος, Ελλάδα
Ποικιλία Ποταμίσι, Αηδάνι, Μονεμβασιά
Αρώματα εσπεριδοειδή, αλμύρα, βρεγμένη πέτρα, λευκό ροδάκινο, χαμομήλι, μεσογειακά βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11-13 °C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ARKÓVATOS 2024 - L' HERITAGE KORRES YASTRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ceviche λευκού ψαριού, σαλάτα αλμύρα, με τοματίνια και γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά με μάραθο και λευκό κρασί.

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}