ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Maison Viticole 2019 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΑΣΥΡΤΙΚΟ MAISON VITICOLE 2019 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Orange Ασύρτικο που τσακίζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ασύρτικο Maison Viticole - Κτήμα Λίγας είναι ένα επικό orange, natural κρασί από τους maître του είδους, την οικογένεια Λίγα και μάλιστα το 2019 θεωρείται από πολλούς η καλύτερή του χρονιά έως τώρα! Το τέλειο φρούτο στα χέρια των καλύτερων, σημαίνει πως το Ασύρτικο Maison Viticole - Κτήμα Λίγας είναι ήδη συλλεκτικό!

Ο Θωμάς Λίγας ήταν από τους πρωτοπόρους που εισήγαγε τη φιλοσοφία της βιοδυναμικής καλλιέργειας στη Μακεδονία. Μαζί με τα παιδιά του, Ιάσων και Μελισάνθη, πήγαν τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου.

Το Ασύρτικο Maison Viticole 2019 Κτήμα Λίγας είναι ένα Ασύρτικο που ζυμώνει μαζί με τα στέμφυλα, με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το 50% ωριμάζει σε χρησιμοποιημένα, δρύινα βαρέλια, της Σαμπάνιας Selosse, για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και έντονο, η επιτομή του orange wine. Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών οι οποίες κατά κύριο λόγο βρίσκονται στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου.

Για να μη σε φάνε οι δρόμοι, κάνε δικές σου μερικές από τις ελάχιστες φιάλες που μένουν στην Ελλάδα.

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφορίας. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, γιαουρτιού, κουμκουάτ, κίτρου, μαρμελάδας ροδάκινου, μελιού και φρυγανισμένου προζυμένιου ψωμιού.
Στο στόμα η δομή του εντυπωσιάζει, μιας και έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, εντυπωσιακή συμπύκνωση, τραγανή οξύτητα και μια ελαφριά τανική υπόσταση. Τα ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες λωτού και κυδωνιού, ενώ νότες ζύμης και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό (Orange)
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κουμκουάτ, κίτρο, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, φρυγανισμένο ψωμί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ MAISON VITICOLE 2019 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου με λιπαρές σάλτσες.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}