ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2024 - Οινοποιία Ψαρούλη
Οινοποιία Ψαρούλη

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΨΑΡΟΥΛΗ

  Ελλάδα / Μεσσηνία
€14,60
€12,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, από αυτόρριζα αμπέλια, σε ένα φανταστικό λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στον αρχαίο βυθό της Μεσσηνίας, το τραγανό Ασύρτικο συναντά τα μοσχοβολιστά αρώματα της Μαλαγουζιάς και υπό την μαεστρία της οικογένειας Ψαρούλη, παράγεται το Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024 - Οινοποιία Ψαρούλη. Ένα κρασί που είχε μπει στο μάτι μας καιρό και φέτος το καλοκαίρι έρχεται αποφασισμένο να μας απασχολήσει σοβαρά! Α ναι, πήρε και ασημένιο στο Thessaloniki Wine Trophy φέτος!

Στο χωριό Βασιλάδα Μεσσηνίας, ο παππούς Κωνσταντίνος Ψαρούλης ξεκίνησε να καλλιεργεί Ασύρτικο το 1948, σε γη που κάποτε ήταν ο πυθμένας μιας προϊστορικής λίμνης. Σήμερα ο αμπελώνας του Ασύρτικου φτάνει τα 30 στρέμματα (ο μεγαλύτερος αμπελώνας Ασύρτικου στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο) σε μια έκταση συνολικά 170 στρεμμάτων με διεθνείς και ελληνικές ποικιλίες. Ανάμεσά τους και η Μαλαγουζιά! Τα σταφύλια για το Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024 από Οινοποιία Ψαρούλη προέρχονται από αυτόρριζους αμπελώνες ηλικίας 45 ετών, πράγμα που είναι υπεύθυνο για την εκφραστικότητα αυτού του τραγανού λευκού κρασιού. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 4 μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες του, αποκτώντας κρυστάλλινο χαρακτήρα και κομψά λιπαρή υφή.

Το μικρό οικογενειακό boutique οινοποιείο της οικογένειας Ψαρούλη, είναι από αυτά που αξίζει να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις! Μια καλή αρχή είναι με το  Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει διακριτικά αρώματα άγουρου ροδάκινου, λεμονανθών, χαμομηλιού, λεμονιού και lime.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Τα φρέσκα αρώματα από άγουρο βερίκοκο, κίτρο και ροδάκινο, πλαισιώνονται από αρώματα λεμονιού, lime και λεμονανθών, με διακριτικές νότες χαμομηλιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,3%
Προέλευση Μεσσηνία, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, λεμονανθός, χαμομήλι, λεμόνι, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΨΑΡΟΥΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ριζότο λεμονιού, πράσινη σαλάτα με σάλτσα εσπεριδοειδών και γαρίδες, λευκά ημίσκληρα τυριά.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}