Στον αρχαίο βυθό της Μεσσηνίας, το τραγανό Ασύρτικο συναντά τα μοσχοβολιστά αρώματα της Μαλαγουζιάς και υπό την μαεστρία της οικογένειας Ψαρούλη, παράγεται το Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024 - Οινοποιία Ψαρούλη. Ένα κρασί που είχε μπει στο μάτι μας καιρό και φέτος το καλοκαίρι έρχεται αποφασισμένο να μας απασχολήσει σοβαρά! Α ναι, πήρε και ασημένιο στο Thessaloniki Wine Trophy φέτος!
Στο χωριό Βασιλάδα Μεσσηνίας, ο παππούς Κωνσταντίνος Ψαρούλης ξεκίνησε να καλλιεργεί Ασύρτικο το 1948, σε γη που κάποτε ήταν ο πυθμένας μιας προϊστορικής λίμνης. Σήμερα ο αμπελώνας του Ασύρτικου φτάνει τα 30 στρέμματα (ο μεγαλύτερος αμπελώνας Ασύρτικου στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο) σε μια έκταση συνολικά 170 στρεμμάτων με διεθνείς και ελληνικές ποικιλίες. Ανάμεσά τους και η Μαλαγουζιά! Τα σταφύλια για το Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024 από Οινοποιία Ψαρούλη προέρχονται από αυτόρριζους αμπελώνες ηλικίας 45 ετών, πράγμα που είναι υπεύθυνο για την εκφραστικότητα αυτού του τραγανού λευκού κρασιού. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 4 μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες του, αποκτώντας κρυστάλλινο χαρακτήρα και κομψά λιπαρή υφή.
Το μικρό οικογενειακό boutique οινοποιείο της οικογένειας Ψαρούλη, είναι από αυτά που αξίζει να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις! Μια καλή αρχή είναι με το Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2024!