Το Ασύρτικο 2024 από την Οινοποιία Ψαρούλη είναι μια αυθεντική ωδή στο μεσσηνιακό terroir. Κι όταν το καλοκαίρι κραυγάζει για κρασιά με αναζωογονητική οξύτητα, κομψότητα και διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών, αυτό το Ασύρτικο όχι μόνο τα προσφέρει απλόχερα, αλλά τα απογειώνει! Αξίζει να σημειωθεί πως στο Wines and Spirits Trophy 2025 Wines διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο!
Στην καρδιά του χωριού Βασιλάδα της Μεσσηνίας, ο παππούς Κωνσταντίνος Ψαρούλης, καλλιεργούσε από το 1948, την ποικιλία Ασύρτικο σε μια έκταση που ήταν κάποτε ο βυθός μιας προϊστορικής λίμνης. Τη δεκαετία του ’80, ο αμπελώνας αυτός φιλοξένησε το Ασύρτικο που έφερε ο Μιχάλης Ψαρούλης (2η γενιά) από τη Σαντορίνη και, με νέες τεχνικές στο αμπέλι έφτασε σήμερα να είναι 30 στρέμματα, και μάλιστα ο μεγαλύτερος αμπελώνα με Ασύρτικο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.
Η τοποθεσία έχει καθορίσει την ιδιαιτερότητα αυτού του αμπελώνα, καθώς όστρακα και κοχύλια ξεθάβονται συχνά κατά το όργωμα! Οι αποδόσεις είναι χαμηλές και το boutique οινοποιείο, που λειτουργεί από το 2013, έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία της ποιότητας. Οι γεωπόνοι, οι οινολόγοι και ο Κωνσταντίνος, που είναι η 3η πλέον γενιά της οικογένειας, συνδυάζουν την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία, και δημιουργούν μια μοναδική και πολύ προσιτή έκφραση του Ασύρτικου.
Αρώματα εσπεριδοειδών στροβιλίζονται γύρω από νότες αλμύρας και ροδάκινου που κάνουν το Ασύρτικο 2024 από την Οινοποιία Ψαρούλη το νέο κρασί του καλοκαιριού!
Δοκίμασέ το τώρα!