ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2024 - Οινοποιία Ψαρούλη
Οινοποιία Ψαρούλη

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΨΑΡΟΥΛΗ

  Ελλάδα / Μεσσηνία
€14,40
€12,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Ασύρτικο από το βυθό της Μεσσηνίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ασύρτικο 2024 από την Οινοποιία Ψαρούλη είναι μια αυθεντική ωδή στο μεσσηνιακό terroir. Κι όταν το καλοκαίρι κραυγάζει για κρασιά με αναζωογονητική οξύτητα, κομψότητα και διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών, αυτό το Ασύρτικο όχι μόνο τα προσφέρει απλόχερα, αλλά τα απογειώνει! Αξίζει να σημειωθεί πως στο Wines and Spirits Trophy 2025 Wines διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο!

Στην καρδιά του χωριού Βασιλάδα της Μεσσηνίας, ο παππούς Κωνσταντίνος Ψαρούλης, καλλιεργούσε από το 1948, την ποικιλία Ασύρτικο σε μια έκταση που ήταν κάποτε ο βυθός μιας προϊστορικής λίμνης. Τη δεκαετία του ’80, ο αμπελώνας αυτός φιλοξένησε το Ασύρτικο που έφερε ο Μιχάλης Ψαρούλης (2η γενιά) από τη Σαντορίνη και, με νέες τεχνικές στο αμπέλι έφτασε σήμερα να είναι 30 στρέμματα, και μάλιστα ο μεγαλύτερος αμπελώνα με Ασύρτικο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Η τοποθεσία έχει καθορίσει την ιδιαιτερότητα αυτού του αμπελώνα, καθώς όστρακα και κοχύλια ξεθάβονται συχνά κατά το όργωμα! Οι αποδόσεις είναι χαμηλές και το boutique οινοποιείο, που λειτουργεί από το 2013, έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία της ποιότητας. Οι γεωπόνοι, οι οινολόγοι και ο Κωνσταντίνος, που είναι η 3η πλέον γενιά της οικογένειας, συνδυάζουν την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία, και δημιουργούν μια μοναδική και πολύ προσιτή έκφραση του Ασύρτικου.

Αρώματα εσπεριδοειδών στροβιλίζονται γύρω από νότες αλμύρας και ροδάκινου που κάνουν το Ασύρτικο 2024 από την Οινοποιία Ψαρούλη το νέο κρασί του καλοκαιριού!

Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ασύρτικο 2024 από την Οινοποιία Ψαρούλη έχει κομψή μύτη από άνθη λεμονιάς και γκρέιπφρουτ, που περιπλέκονται σε ένα μοναδικό αρωματικό παιχνίδι με το ροδάκινο, το κίτρο και τα τροπικά φρούτα, κυρίως μπανάνα και ανανά.

Έχει μέτριο σώμα στο στόμα και τραγανή οξύτητα. Τα κίτρινα και πράσινα φρούτα κυριαρχούν ενώ το διακριτικά αλμυρό τελείωμα μένει για ώρα στον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,4%
Προέλευση Μεσσηνία, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα άνθη λεμονιάς, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, μπανάνα, ανανάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΨΑΡΟΥΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ταρτάρ τσιπούρας με εσπεριδοειδή, καλαμάρι σχάρας με λαδολέμονο και σαλάτα με μοτσαρέλα, ροδάκινα και dressing πορτοκαλιού.

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}