Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ασύρτικο Sur Lies 2018 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIES 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Γιάλτρα Αιδηψού, Εύβοια
€20,50
17.50
€17,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το καλύτερο εκτός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για τη μισή Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης. Για την άλλη μισή είναι το λευκό κρασί που μοιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε στα Γαλλικά Chablis.

Για εμάς το Ασύρτικο Sur Lies 2018 της Οινοποιίας Βρυνιώτη είναι ίσως το μόνο που κοιτάζει στα μάτια κάποια από τα καλύτερα Ασύρτικα του ηφαιστειογενούς νησιού, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ποικιλίας σε διαφορετικά εδάφη. Βέβαια, η Αιδηψός, κάθε άλλο παρά συνηθισμένο terroir έχει. Αμμοαργιλώδες έδαφος με ασβεστολιθικό συμπαγές υπέδαφος (σε βάθος 1 μέτρου), γεμάτο απολιθώματα. Αν στην εξίσωση προσθέσεις την ζύμωση του 40% της παραγωγής με γηγενείς ζύμες και την παραμονή για 6 μήνες στις οινολάσπες με τακτικό battonage με το χέρι, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά.

Τον Κώστα Βρυνιώτη, μάλλον τον ξέρεις ήδη. Σταθερά και αθόρυβα χτίζει βήμα – βήμα το όνομά του στον κόσμο του κρασιού. Ήσυχος, χαμηλών τόνων, προτιμάει να αφήνει τα κρασιά του να μιλάνε για εκείνον. Μαζί με τον οινολόγο Γρηγόρη Σκοπελίτη ρισκάρουν, επενδύουν σε ποικιλίες και ξεχωριστές οινοποιητικές μεθόδους και κερδίζουν το στοίχημα.

Αν αποφασίσεις να το απολαύσεις τώρα, το Ασύρτικο Sur Lies 2018 της Οινοποιίας Βρυνιώτη θα σε εκπλήξει. Αν κρατηθείς και το αφήσεις σε μια γωνιά για 3-5 χρόνια, απλά θα σε μαγέψει.

Η απόφαση είναι δική σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (-)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών που εκφράζονται ως λεμονανθός, ώριμο λεμόνι, λάιμ και κίτρο. Ορυκτή αίσθηση που εκφράζεται με τη μορφή τσακμακόπετρας συνδυάζονται με νότες ζύμης και μπισκότου και συμπληρώνουν τον αρωματικό χαρακτήρα του.

Στο στόμα πλούσιο, με κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί όμορφα με τη λιπαρή αίσθηση στον ουρανίσκο. Το λάιμ και το κίτρο είναι εντονότερα στο στόμα και παραμένουν εκεί στη μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,6%
Προέλευση Γιάλτρα Αιδηψού, Εύβοια
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα μαργαρίτα, χαμομήλι, ώριμο λεμόνι, λάιμ, κίτρο, ορυκτότητα, αλάτι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIES 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με οστρακοειδή στα κάρβουνα, πιάτα σολομού και γιατί όχι με μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}