ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2024 - Κτήμα Βουρβουκέλη
Κτήμα Βουρβουκέλη

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€19,40
€16,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια διαφορετική εκδοχή της ποικιλίας από τη Θράκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ασύρτικο 2024 του Κτήματος Βουρβουκέλη είναι ένα μονοποικιλιακό, εκφραστικό λευκό κρασί που παντρεύει μοναδικά τη δυναμική της σπουδαίας ελληνικής ποικιλίας με το ιδιαίτερο μικροκλίμα των Αβδήρων, στη Θράκη. Η ένταση, η δομή και η ορυκτότητά του, αναδεικνύουν μια περισσότερο φρέσκια και κομψή εκδοχή της ποικιλίας, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Στα Άβδηρα της Ξάνθης, το Κτήμα Βουρβουκέλη κατάφερε να αναδείξει το δυναμικό της Θράκης, παντρεύοντας με επιτυχία ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Από το 1999, με σεβασμό στη φύση και πίστη στη δυναμική του τόπου, η οικογένεια Βουρβουκέλη καλλιεργεί επιλεγμένα αμπελοτόπια που σήμερα ξεπερνούν τα 120 στρέμματα. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα και τα αμμώδη-αργιλώδη εδάφη δίνουν κρασιά με αυθεντικό χαρακτήρα, δομή και πολυπλοκότητα, βάζοντας τη Θράκη στον χάρτη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, με μεγάλες αξιώσεις!

Το Ασύρτικο 2024 από το Κτήμα Βουρβουκέλη προέρχεται από έναν αρχαίο αμπελώνα και οινοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η καθαρότητα φρούτου, η ένταση και ο δυναμισμός της ποικιλίας. Ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που διατήρησαν τη φρεσκάδα και την καθαρότητα του φρούτου και παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για αρκετό χρόνο, που έδωσαν όγκο, πολυπλοκότητα και βελούδινη υφή στο στόμα.

Αν λατρεύεις το Ασύρτικο όπως εμείς, το Ασύρτικο 2024 από το Κτήμα Βουρβουκέλη θα σε εντυπωσιάσει ευχάριστα. Αν πάλι όχι, μετά από αυτό κάτι μας λέει πως θα έρθεις και εσύ στο club!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Σαγηνευτικά καθαρά αρώματα ώριμου λεμονιού, lime, λουίζας, λευκού ροδάκινου πλαισιώνονται από διακριτικές νότες από βρεγμένη πέτρα και φύλλα λεμονιάς. Η μικρή παραμονή με τις οινολάσπες προσθέτει απαλές νύξεις ζύμης, προσφέροντας βάθος και πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Lime, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, γερμάς, προζύμι και μια ορυκτότητα που εκδηλώνεται σαν βρεγμένη πέτρα συνθέτουν ένα πολύπλοκο και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Άβδηρα, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, lime, λουίζα, λευκό ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα, φύλλα λεμονιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με τηγανητές γαρίδες, ceviche λαβράκι, ψητή τσιπούρα ή πιάτα κοτόπουλου με λεμονάτες σάλτσες.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}