ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Blanc 2018 - Domaine Cornin
Domaine Cornin

BOURGOGNE BLANC 2018 - DOMAINE CORNIN

  Γαλλία / Burgundy
€27,50
€21,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η καθαρή έκφραση της κομψότητας της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η χάρη και η κομψότητα της Βουργουνδίας δε συγκρίνονται με τίποτα και το Bourgogne Blanc 2018 του Dominique Cornin τα έχει όλα αυτά και με το παραπάνω! Όπως καλά καταλαβαίνεις μιλάμε για ένα κορυφαίο Chardonnay από την πατρίδα του, που έχει όλα όσα ψάχνεις: βουτυράτο χαρακτήρα, οξύτητα, φινέτσα και συμπύκνωση φρούτου!

Ο Dominique μαζί με το γιο του, Romaine, έχουν αφοσιωθεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια και στη δημιουργία κρασιών με έμφαση στο terroir και την ισορροπία. Για την ακρίβεια, τα σταφύλια τους δεν μεγαλώνουν με κανένα χημικό γιατί πιστεύουν πως δε θα έβαζαν στο κρασί τους ένα σταφύλι που δε θα έδιναν να φάνε τα παιδιά τους. Σεβόμενοι απόλυτα την κληρονομιά των προγόνων τους και το μεγαλείο του τόπου, οινοποιούν κάθε κομμάτι γης ξεχωριστά για να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του και να έχουν απόλυτο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

Το Bourgogne Blanc του Dominique Cornin προέρχεται από διαφορετικά αμπέλια στο Chaintre της Βουργουνδίας, που συνδυαστικά χαρίζουν πολυπλοκότητα και ισορροπία στο κρασί. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παλαιώνει σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια, σε επαφή με τις οινολάσπες του, για 11 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πλούσιο και ζητάει διακαώς ένα πιάτο με πλούσια μανιταρένια σάλτσα.

Βάλε το Bourgogne Blanc 2018 του Dominique Cornin στο ποτήρι σου και θα καταλάβεις γιατί η Βουργουνδία είναι η κορυφή των λευκών κρασιών στον κόσμο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Bourgogne Blanc 2018 του Dominique Cornin έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα ξύσματος λεμονιού, ροδάκινου, νεκταρινιού, περγαμόντου, βουτύρου, φουντουκιού και φρυγανιάς, σε ένα φόντο βρεγμένης πέτρας.

Έχει πλούσιο στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά εσπεριδοειδή συναντιούνται με νότες βανίλιας, μελιού, φρυγανιάς και ξηρών καρπών.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ξύσμα λεμονιού, ροδάκινο, νεκταρίνι, περγαμόντο, βούτυρο, φουντούκι, φρυγανιά, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BOURGOGNE BLANC 2018 - DOMAINE CORNIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, pasta carbonara, ριζότο μανιταριών, ή μεγάλα λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}