ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Alta 2021 - Catena Zapata
Catena Zapata

CHARDONNAY ALTA 2021 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€33,30
€29,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα σπουδαίο Chardonnay από τους Grand Cru αμπελώνες της Νότιας Αμερικής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το οινοποιείο Catena Zapata έχει σαρώσει ανά καιρούς τα βραβεία από το Decanter, το Wine Spectator και το Wine Enthusiast για την ποιότητα και το στυλ του. Το Chardonnay Alta - Catena Zapata ανήκει στην «πιο δημοφιλή μάρκα κρασιού στον κόσμο», όπως ανακηρύχθηκε το 2020 από την Drinks International και η χρονιά του 2021 απέσπασε 94pts από Vinous και 92pts από Wine Advocate! Επίσης κατέκτησε το βραβείο πρώτης θέσης για τα καλύτερα αμπελοτόπια του κόσμου!

Το οινοποιείο Catena Zapata ιδρύθηκε το 1902 από τον Nicola Catena και ξεχώρισε για τον τρόπο που κατάφερε να αναδείξει τα εξαιρετικά terroir της Αργεντινής πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων στη Mendoza. Ήταν ο πρώτος που καλλιέργησε το διάσημο Αργεντίνικο Malbec, αλλά σύντομα ανακάλυψε τις εξαιρετικές επιδόσεις και άλλων ποικιλιών, όπως του Chardonnay. Σήμερα το οινοποιείο διοικεί η τέταρτη γενιά της οικογένειας και μέσω της φιλοσοφίας των «High Altitude Vineyards», έγινε τεράστιο όνομα της Αργεντίνικης αμπελουργίας και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες αμπελώνων της περιοχής.

Στη σειρά Catena Alta, τα σταφύλια προέρχονται από τους πιο ψηλούς αμπελώνες του οινοποιείου, σε υψόμετρο σχεδόν 1500 μέτρων. Αυτό είναι τόσο σπάνιο που έπρεπε πραγματικά να αναφέρεται επάνω στο κρασί και έτσι πήρε το όνομα «Alta» που στα Ισπανικά σημαίνει ψηλά! Οι διάσημοι αμπελώνες Adrianna και Domingo, θεωρούνται οι Grand Cru της Ν. Αμερικής γιατί συνδυάζουν στοιχεία που δεν υπάρχουν αλλού στη Mendoza. Ασβεστώδη εδάφη και δροσερό κλίμα. Είναι «ο κήπος της Εδέμ» για το Chardonnay, που εκεί δίνει τον πιο αριστοκρατικό φρουτένιο και ορυκτό χαρακτήρα του!

Τα τσαμπιά πιέζονται ολόκληρα και το κρασί ζυμώνει με φυσικές άγριες ζύμες υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σε βαρέλια από γαλλική δρυ των 500 λίτρων. Ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (1ης, 2ης και 3ης χρήσης) για 14 ολόκληρους μήνες. Το 70% του κρασιού περνάει μηλογαλακτική ζύμωση, που σημαίνει απλά, τρομερή βουτυρένια αίσθηση και ταυτόχρονα φρουτένια αρώματα που αναρωτιέσαι αν θέλεις τελικά να το πιείς ή να το φας!

Οι ειδικοί του οινοποιείου λένε πως η καλύτερη περίοδος να πιείς ένα Catena Alta είναι 3 χρόνια μετά τον τρύγο (δηλαδή τώρα!) και μέσα στις επόμενες δυο δεκαετίες. Και εμείς έχουμε σκοπό να τους ακούσουμε!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει έντονο κίτρινο χρώμα σχεδόν χρυσαφί, με πρασινωπές ανταύγειες. Πολύ έντονα καθαρά αρώματα αχλαδιού και πυρηνόκαρπου φρούτου κυρίως λευκόσαρκου ροδάκινου. Απαλά αρώματα εσπεριδοειδών όπως lime και ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος εμφανίζονται νότες γιασεμιού και ανθών πορτοκαλιού.

Στο στόμα έχει φοβερή συμπύκνωση και πλούσια αρώματα ώριμων φρούτων, με έντονη ορυκτότητα. Πολύπλοκο με χαρακτηριστικά βουτύρου, καραμέλας που έρχονται σε απόλυτη ισορροπία, λόγω της τραγανής οξύτητας. Γεμάτο σώμα με μια ελαφρώς λιπαρή αίσθηση και μακρά ευχάριστη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, lime, ξύσμα λεμονιού, γιασεμί, άνθος πορτοκαλιού
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY ALTA 2021 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}