ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Barrique 2018 - Κτήμα Φλόριαν
Κτήμα Φλοριάν

CHARDONNAY BARRIQUE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αξιοζήλευτο, κλασικό βαρελάτο Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay Barrique από το Κτήμα Φλόριαν είναι ένα κλασικό βαρελάτο Chardonnay για σένα που αγαπάς τα έντονα και βουτυράτα λευκά κρασιά. Έχει αξιοζήλευτη ένταση, που ζητάει ανάλογα λιπαρά και πλούσια πιάτα για να απογειωθεί!
 
Το Κτήμα Φλόριαν βρίσκεται στην Επανομή της Θεσσαλονίκης και οι αμπελώνες του βρίσκονται μόνο λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Αυτό είναι υψίστης σημασίας, μιας και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για την τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών. Η οικογένεια Schneider ερωτεύτηκε την Ελλάδα και αποφάσισε να φτιάξει το οινοποιείο της εδώ και όχι στη Γερμανία από όπου και κατάγεται. Ο Φλόριαν, ο μεγάλος γιος της οικογένειας, μετά τις σπουδές του στην Οινολογία, έχει πάρει τα ηνία του οινοποιείου στο πλάι του πατέρα του. Έχοντας αδυναμία στις γαλλικές ποικιλίες είπε να πειραματιστεί δημιουργώντας το Chardonnay Barrique. Το Chardonnay ζυμώνει σε γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων και ωριμάζει εκεί για άλλους 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό καθώς καταφέρνει να ισορροπήσει τέλεια το πληθωρικό βαρέλι με το ζουμερό, καθαρό φρούτο, δίνοντας εκρηκτικά αρώματα ώριμων φρούτων, καραμέλας βουτύρου και καπνού.

Το Chardonnay Barrique από το Κτήμα Φλόριαν είναι τόσο πλούσιο και λιπαρό που σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην αδειάσεις το μπουκάλι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Chardonnay Barrique από το Κτήμα Φλόριαν έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και έντονα αρώματα βανίλιας, φρυγανιάς, καραμέλας, κερήθρας, καπνού, περγαμόντου, ροδάκινου, λεμονιού, καραμελωμένου αχλαδιού και γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ώριμο βερίκοκο, ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, βανίλια, καπνός, βούτυρο, μέλι και φουντούκι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Βανίλια, φρυγανιά, καραμέλα, κερήθρα, καπνός, περγαμόντο, ροδάκινο, λεμόνι, καραμελωμένο αχλάδι, γκρέιπφρουτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Vinolok
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY BARRIQUE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine με καπνιστό σολομό, κρέμα και άνηθο, μια καπνιστή πανσέτα με γλάσο μέλι-μουστάρδα ή ένα ριζότο μανιταριών με καβουρδισμένο φουντούκι.

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}