Όταν λέμε ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay, το πρώτο που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι σίγουρα το ανεπανάληπτο Chardonnay Κτήμα Κατσαρού, στο χωρίο Κρανιά του Ολύμπου! Το γαλλικό βαρέλι σε συνδυασμό με την κοφτερή οξύτητα και την απαράμιλλη κομψότητά του θυμίζουν Βουργουνδία και όπως είναι φυσικό, κάθε χρόνο γίνεται ανάρπαστο!
Η οικογένεια Κατσαρού κάνει κρασιά με βάση τα κλασικά γαλλικά πρότυπα, από την αρχή της δεκαετίας του ’80. Ο Δημήτρης Κατσαρός παρέδωσε τα ηνία του οινοποιείου στον γιό του, Ευριπίδη, το 2007. Έκτοτε, συνεχίζει η λαμπρή πορεία του κτήματος και κάθε χρόνο τα κρασιά τους, εκτός από διακρίσεις, κερδίζουν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.
Το Chardonnay Κτήμα Κατσαρός είναι από τα πιο ακριβοθώρητα λευκά κρασιά της Ελλάδας και κάθε χρόνο εξαντλείται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ο λόγος; Η ισορροπία, η τυπικότητα και η φινέτσα του! Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 530 - 640 μέτρων και αυτό συντελεί σε ένα κρασί με τραγανή και λεμονάτη οξύτητα. Η ωρίμαση σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 5-6 μήνες του δίνουν όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο, βουτυράτο και ισορροπημένο Chardonnay, με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης και εξέλιξης στο χρόνο.
Το Chardonnay Κτήμα Κατσαρού είναι ένα απίθανο λευκό κρασί, που δεν τρομάζει με την τιμή του, οπότε τώρα που έχεις την ευκαιρία, κάνε δικές σου όσες περισσότερες φιάλες μπορείς! Που θα το ξαναβρείς;