ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2023 - Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη
Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη

CHARDONNAY 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

  Δομοκός
€18,00
€15,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κοσμοπολίτικο Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay από το Οινοποιείο Γκιρλέμη είναι ακριβώς ότι περίμενες από μια εκλεπτυσμένη και λεπτεπίλεπτη οινοποίηση της ποικιλίας. Ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει η οικογένεια Γκιρλέμη, αυτό είναι ακόμα ένα πολύ κομψό Chardonnay. Η διακριτική λιπαρή του αίσθηση, η κρέμα και τα εντυπωσιακά αρώματα ζουμερού φρούτου, δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Το οινοποιείο Γκιρλέμη, είναι μια οικογενειακή υπόθεση που ξεκίνησε το 2007, με μελέτες που έγινα ώστε να αποφασιστεί ποιες θα ήταν οι καλύτερες ποικιλίες που θα έπρεπε να φυτευτούν στην περιοχή της Δομοκού. Στα 350 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, η ομάδα αμπελουργών και οινολόγων λειτούργησε με τεράστια εμπειρία ώστε να αναδείξει ένα ιδιαίτερο και μέχρι στιγμής αχαρτογράφητο terroir. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα φαίνεται πως όλα απέδωσαν καρπούς, αφού τα κρασιά που παράγουν δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν.

Το Chardonnay είναι ακόμα ένα από αυτά και προέρχεται από έναν αμπελώνα ηλικίας περίπου 20 ετών. Η οινοποίηση έγινε μαεστρικά υπό συγκεκριμένες θερμοκρασίες που βοήθησαν να διατηρηθούν τα πλούσια αρώματα του φρούτου, ενώ η ωρίμαση με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, του χάρισαν κομψή λιπαρή αίσθηση και κρεμώδη αρώματα. To κρασί εμφιαλώθηκε τελικά αφιλτράριστο και παρέμεινε έναν ολόκληρο χρόνο στη φιάλη πριν την κατανάλωση, που προσέθεσαν επιπλέον όγκο και πολυπλοκότητα. Πολύ προκλητικό!

Το Chardonnay του Οινοποιείου Γκιρλέμη είναι από τα δείγματα της ποικιλίας που πρέπει να δοκιμάσεις και πάντα θα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση όπου και αν βρεθεί.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες. Πλούσια αρώματα από λεμόνι, ροδάκινο, περγαμόντο, ώριμο ανανά και άνθη γιασεμιού, πλαισιώνονται από νότες  βανίλιας, βουτύρου, κρέμας και  φουντουκιού.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με τραγανή οξύτητα και λιπαρή υφή που την ισορροπεί. Αρώματα ζουμερού φρούτου, κυρίως ροδάκινου, βερίκοκου, ανανά, κρέμας, βανίλιας και καραμέλας, δημιουργούν μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Δομοκός
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λεμόνι, ροδάκινο, περγαμόντο, ανανά, άνθη γιασεμιού, βανίλια, βούτυρο, κρέμα, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κοτόπουλο μπλανκέτ, λαζάνια φούρνου με λιπαρά τυριά, πορκέτα ρολό με αλλαντικά και μυρωδικά

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}