ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2023 - Οινοποιείο Κίκονες
Οινοποιείο Κίκονες

CHARDONNAY 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

  Ελλάδα
€34,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Chardonnay που θα γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay 2023 από το οινοποιείο Κίκονες, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της ποικιλίας, σε μια από τις κλασικότερες οινοποιήσεις του σε ελληνικό έδαφος. Ένα πλούσιο λευκό κρασί με εντυπωσιακή αρωματική και γευστική συμπύκνωση, με τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας συνδυασμένα άψογα με τα ευγενικά χαρακτηριστικά του γαλλικού βαρελιού!

Το Κτήμα Κίκονες αποτελεί το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στον Νομό Ροδόπης, με στόχο την αναβίωση της αμπελουργικής ζώνης της Θράκης. Δημιουργήθηκε το 2004 από τη Μελίνα Τάσσου, γεωπόνο και οινολόγο με σπουδές στο Bordeaux, και τον αδερφό της Βασίλη Τάσσου, γεωπόνο με εξειδίκευση στην Οικονομία και το Μάρκετινγκ Τροφίμων. Το οινοποιείο διαθέτει 100 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας, φυτεμένων στην ιστορική περιοχή της Μαρώνειας, η οποία φημίζεται για το ιδιαίτερο μικροκλίμα της που επηρεάζεται από το Θρακικό Πέλαγος. Το όνομα Κίκονες, επιλέχθηκε με σκοπό να τιμήσει τον αρχαίο θρακικό λαό που παρήγαγε κρασί στην περιοχή πριν από 2.500 χρόνια!

Για την παραγωγή του Chardonnay 2023 Κίκονες, χρησιμοποιήθηκαν τόσο παραδοσιακές, όσο και σύγχρονες τεχνικές. Το 1/3 του κρασιού ζύμωσε σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ τα 2/3 σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χαμηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τα φρουτώδη αρώματα του κρασιού. Το κρασί έμεινε αρκετούς μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες και με συχνή ανάδευση, με σκοπό να αποκτήσει απολαυστική λιπαρή υφή και δομή. Στη συνέχεια ωρίμασε για 7 μήνες μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου απέκτησε τρομερή ισορροπία και πολυπλοκότητα!

Το Chardonnay 2023 από το οινοποιείο Κίκονες θα σου προσφέρει την πολυπλοκότητα των αρωμάτων που ζητάς από ένα Chardonnay, τώρα αλλά και καθώς εξελίσσεται πανέμορφα μέσα στο χρόνο! Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πολύπλοκο, με τα αρώματα ώριμου ροδάκινου, άνθους λεμονιάς, περγαμόντου, κίτρου και βανίλιας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.  Κομψές νότες καραμέλας βουτύρου, που συμπληρώνονται από μέλι,  μοσχοκάρυδο και φρυγανισμένο ψωμί.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή υφή. Γεύσεις από ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, βανίλια, βούτυρο και φουντούκι, συνοδεύονται από νύξεις μελιού και καραμέλας γάλακτος .

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Μαρώνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα ροδάκινο, άνθη λεμονιάς, περγαμόντο, κίτρο, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, μέλι, μοσχοκάρυδο, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με λιγκουίνι με γαρίδες και λεμονάτη σάλτσα βουτύρου, ψητό κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι, ριζότο με περμεζάνα και φουντούκι.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Βούτυρο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο, περίπου 40 gr. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το βούτυρο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο βούτυρο τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}