ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2021  - MikroBio (Κτήμα Κουτσοδήμου)
MikroBio Winery

CHARDONNAY 2021 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

  Ελλάδα / Ηλεία
€12,60
€10,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα υπέροχο, νέο Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ίσως έχεις δοκιμάσει τον Προρωγο Ροδίτη του MicroBio Winery, που κάνει θραύση. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωριστείς με το Chardonnay από τα ιδιόκτητα αμπέλια τους! Ένα ακόμη δημιούργημα του Νίκου και Δημήτρη Κουτσοδήμου από τη Γαστούνη Ηλείας όπου βρίσκονται τα 60 στρέμματα οικογενειακών, βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνων.
 
Το Chardonnay MicroBio Winery θυμίζει τα γαλλικά μακονέζικα Chardonnay(Mâcon), λόγω των πολύ ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων αλλά και της λιπαρότητας που θα βρεις σε κάθε γουλιά του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το MicroBio Winery είναι ένα από τα λίγα ελληνικά οινοποιεία που εφαρμόζει πιστοποιημένα τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Εκτός από Chardonnay και Ροδίτη καλλιεργούν στα νεότερα αμπελοτόπια Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτη ενώ πειραματίζονται αρκετά με άλλες διεθνείς ποικιλίες.
 
Το Chardonnay MicroBio Winery προέρχεται από παλιά αμπέλια ηλικίας γύρω στα 40 έτη, που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι πολύ χαμηλές αποδόσεις, και πρώιμος τρύγος ευθύνονται για την απίστευτη συμπύκνωσή του. Πριν κυκλοφορήσει για να βρεθεί στο ποτήρι σου το Chardonnay αυτό ωρίμασε για 6 μήνες στις δεξαμενές και στη φιάλη.
 
Εσύ από την άλλη, μπορείς να το απολαύσεις τώρα ή ακόμη και 5 χρόνια αργότερα!
 
Βιάσου γιατί οι φιάλες είναι λίγες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Μύτη καθαρά πυρηνόκαρπων φρούτων με το νεκταρίνι, το ροδάκινο και το βερίκοκο να ξεχωρίζουν ενω λίγο lime και μέλι συμπληρώνουν το σύνολο.

Γεμάτου λιπαρού στόματος με ωραία φρουτώδη ένταση και μέτρια (+) οξύτητα. Επίγευση λιπαρη και επίμονη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γαστούνη Ηλείας
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Nεκταρίνι, ροδάκινο, βερίκοκο, lime, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHARDONNAY 2021 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με κολοκυθάκια, λιπαρά ψάρια ή ζυμαρικά με λαχανικά.

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}