ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Talinay 2022 - Tabali
Tabali

CHARDONNAY TALINAY 2022 - TABALI

  Χιλή
€31,60
€27,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φιγουράρει πάνω πάνω στη λίστα World’s Best Value, με 96pts από τον Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε πως βρήκαμε ένα φανταστικό Chardonnay , με υποδειγματική χρήση βαρελιού και 96pts από James Suckling, 94 pts από Parker και Tim atkin MW και 92 pts από Wine Enthusiast, με τιμή κάτω από 30 ευρώ; Όχι δεν αστειευόμαστε, το Chardonnay Talinay 2022 τα έχει όλα αυτά και είναι έτοιμο να σε κατακτήσει! 

Το οικογενειακό οινοποιείο Tabali ιδρύθηκε το 2002, από τον Guillermo Luksic. Το οινοποιείο παραμένει μέχρι και σημέρα το πιο πρωτοπόρο και premium της περιοχής, με αφοσίωση στη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. 

To Chardonnay Talinay 2022 Tabali προέρχεται από την κοιλάδα Limari στη Χιλή και συγκεκριμένα από τον αμπελώνα Talinay, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα μακρυά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα θαλασσινά αεράκια να δροσίζουν τα αμπέλια και σε συνδυασμό με το ασβεστολιθικό έδαφος, να έχουμε παράμοιες συνθήκες (κλίματος και εδάφους) με το Puligny Montrachet.   

Τα κοινά σημεία με τη Βουργουνδία συνεχίζουν και στην οινοποίηση. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και έχουμε πιέσεις ολόκληρων τσαμπιών  ώστε να εξασφαλίσουν τον πιο φίνο και χωρίς ταννίνες χυμό και καλές οξύτητες. Έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (Fontainebleau, Jupille και Vosges) για 10 μήνες. Η ισορροπία φρούτου και βαρελιού είναι τόσο απίστευτη που μας έκανε να τσεκάρουμε ξανά και ξανά τις πληροφορίες του κρασιού από το οινοποιείο. Ναι κι όμως έχει 10 μήνες βαρέλι! 

 Για την ιστορία το Chardonnay Talinay Tabali είναι σύμφωνα με το Wine Searcher ανάμεσα στα τοπ 5 κρασιά της περιοχής και βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα World’s Best Value Chardonnay. Παράλληλα, το 2021 ανακηρύχθηκε  Κρασί της Χρονιάς από το Decanter, λαμβάνοντας 96 βαθμούς.  

Νομίζουμε πως αυτά αρκούν για να καταλάβεις πως μιλάμε για ένα μεγάλο Chardonnay. Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα!    

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λαμπερό λεμονί χρώμα και κομψή μύτη. Νότες από λευκά άνθη και ζωηρά εσπεριδοειδή μπλέκονται με πράσινο μήλο, αχλάδι, βρεγμένη πέτρα και λουίζα. Στο φόντο κάποιες πικάντικες νότες μπαχαρικών και φρυγανιάς δίνουν πολυδιάστατο χαρακτήρα. 

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου. Στυλιστικά θυμίζει Chablis με τα εσπεριδοειδή και πράσινα φρούτα να υπογραμμίζονται από έναν έντονο mineral χαρακτήρα.   

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Limari, Χιλή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, αχλάδι, βρεγμένη πέτρα, λουίζα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C - 12°C
Παλαίωση 7-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY TALINAY 2022 - TABALI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με φαγκρί στα κάρβουνα, linguine με κυδώνια, μύδια και γυαλιστέρες σε σάλτσα βουτύρου, saltimbocca alla Romana με κοτόπουλο. 

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}