Το Chardonnay από το οινοποιείο Βουρβουκέλη είναι ένα μονοποικιλιακό ζουμερό ελληνικό λευκό από την πιο κοσμοπολίτικη λευκή ποικιλία, η οποία φαίνεται πως ταίριαξε άριστα στο αργιλοπηλώδες έδαφος των Αβδήρων και με το δροσερό αεράκι του Θρακικού πελάγους, έδωσε τα πιο απολαυστικά και φρουτώδη της αρώματα!
Το οινοποιείο Βουρβουκέλη, καλλιεργεί στα Άβδηρα της Ξάνθης, τόσο σε ντόπιες, όσο και σε διεθνείς ποικιλίες και ανήκει σε αυτούς που έδωσαν μια άλλη εικόνα στα αμπελουργικά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Ο Νίκος Βουρβουκέλης μεγάλωσε μέσα στο αμπέλι και το αγάπησε όσο τίποτε άλλο. Έτσι, το 1999, αποφάσισε να φυτέψει 20 στρέμματα στις ξανθιώτικες πλαγιές που πλέον έχουν γίνει 120, με την πρώτη δική του εμφιάλωση να γίνεται το 2001. Οι ελληνικές ποικιλίες Ροδίτης, Ασύρτικο, Παμίδι, Sauvignon Blanc και Chardonnay και Λημνιό, Λημνιώνα, Μαυρούδι, Merlot, Syrah και Cinsault, απέδωσαν καρπούς στο μικροκλίμα της περιοχής και έδωσαν κρασιά με πολυπλοκότητα, δομή και ξεχωριστό χαρακτήρα, που έβαλαν τη Θράκη στον ελληνικό οινικό χάρτη!\
Ο αμπελώνας αυτός, ανήκει στα αρχαία ελληνικά αμπελοτόπια, που έπειτα από επιστημονική μελέτη των κλιματικών και εδαφικών χαρακτηριστικών, έγινε επιλογή των καλύτερων εκτάσεων, ιδανικών για τη βιολογική καλλιέργεια κάθε ποικιλίας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ευεργετική επίδραση της θαλασσινής αύρας του Θρακικού Πελάγους, εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για την πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη των φυτών και του καρπού τους.
Το Chardonnay, από το οινοποιείο Βουρβουκέλη είναι από εκείνα τα λευκά που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις!