ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2022 - Κτήμα Βουρβουκέλη
Κτήμα Βουρβουκέλη

CHARDONNAY 2022 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€17,80
€15,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα διαφορετικό Chardonnay από έναν αρχαίο αμπελώνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay από το οινοποιείο Βουρβουκέλη είναι ένα μονοποικιλιακό ζουμερό ελληνικό λευκό από την πιο κοσμοπολίτικη λευκή ποικιλία, η οποία φαίνεται πως ταίριαξε άριστα στο αργιλοπηλώδες έδαφος των Αβδήρων και με το δροσερό αεράκι του Θρακικού πελάγους, έδωσε τα πιο απολαυστικά και φρουτώδη της αρώματα!

Το οινοποιείο Βουρβουκέλη, καλλιεργεί στα Άβδηρα της Ξάνθης, τόσο σε ντόπιες, όσο και σε διεθνείς ποικιλίες και ανήκει σε αυτούς που έδωσαν μια άλλη εικόνα στα αμπελουργικά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Ο Νίκος Βουρβουκέλης μεγάλωσε μέσα στο αμπέλι και το αγάπησε όσο τίποτε άλλο. Έτσι, το 1999, αποφάσισε να φυτέψει 20 στρέμματα στις ξανθιώτικες πλαγιές που πλέον έχουν γίνει 120, με την πρώτη δική του εμφιάλωση να γίνεται το 2001. Οι ελληνικές ποικιλίες Ροδίτης, Ασύρτικο, Παμίδι, Sauvignon Blanc και Chardonnay και Λημνιό, Λημνιώνα, Μαυρούδι, Merlot, Syrah και Cinsault, απέδωσαν καρπούς στο μικροκλίμα της περιοχής και έδωσαν κρασιά με πολυπλοκότητα, δομή και ξεχωριστό χαρακτήρα, που έβαλαν τη Θράκη στον ελληνικό οινικό χάρτη!\

Ο αμπελώνας αυτός, ανήκει στα αρχαία ελληνικά αμπελοτόπια, που έπειτα από επιστημονική μελέτη των κλιματικών και εδαφικών χαρακτηριστικών, έγινε επιλογή των καλύτερων εκτάσεων, ιδανικών για τη βιολογική καλλιέργεια κάθε ποικιλίας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ευεργετική επίδραση της θαλασσινής αύρας του Θρακικού Πελάγους, εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για την πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη των φυτών και του καρπού τους.

Το Chardonnay, από το οινοποιείο Βουρβουκέλη είναι από εκείνα τα λευκά που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πλούσια αρώματα ώριμου ροδάκινου, περγαμόντου, κίτρου, ανανά, λεμονιού, βανίλιας, μελιού, φρυγανιάς και βουτύρου.

Πλούσιο στόμα με μέτριο (+) σώμα, διακριτική λιπαρή αίσθηση και ισορροπημένη δροσιστική οξύτητα

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Chardoannay
Αρώματα Ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, ανανάς, λεμόνιο, βανίλια, μέλι, φρυγανιά, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2022 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουφλέ τυριών, κοτόπουλο στο φούρνο, ριζότο μανιταριών.

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}